Tapahtumat

Tapahtumat - Syksy 2019

JuuriJooga

Kuolema - yksi elämän siirtymävaiheista
Perjantaina 29.11.2019
klo 18-20

Tule tutustumaan omaan pimeään puoleesi – kuolemaan, Kaliin, Louheen ja menninkäisten koloihin!

Luonto kertoo meille kuolemasta. Sen elävämmin ei kuolemasta vois kertoa. Luonto itse kuvaa kiertokulkua, jossa on monta vaihetta. Kevät on uuden hapuilevan puhkeamisen aikaa. Kesä kypsyttää, kasvattaa ja avaa. Syksy kuvaa valmistautumista kuolemaan. Hedelmät ja siemenet putoavat puusta. Ne valmistautuvat uuteen alkuun samalla, kun puu itse kerää elämänvoimansa runkoon ja juuriin. Lehdet värittyvät ja hitaasti hapertuvat, kunnes elämä on siirtynyt niistä runkoon ja on aika laskeutua alas. Kuin takki henkarista lattialle. Antautua. Päästää irti. Talvi tuo ajan levolle, nukkumiselle ja kuolemalle. Yhtä aikaa kuoleman kanssa odottaa näkymättömissä uusi alku. Maan alla elämä odottaa. Elämä ja kuolema ovat yhtä aikaa läsnä. Ne pitävät tasapainoa yllä.

Kuin joogassa tai tanssissa; kun liike suuntaa ylös, kehon juuret kasvavat alas. Kun liike suuntaa alas, intentiomme suuntaa ylös kuin valoa kohti kasvavat oksat. Maailma toimii vähintään kahteen suuntaan yhtä aikaa.

Syksyn 2019 viimeisellä JuuriJooga-kerralla mukana kanssani ohjaamassa on tanssitaiteilija ja koreografi Mirva Keski-Vähälä. Mirvan kanssa pääsemme tutustumaan kuolema-teemaan helpoin, tanssillisin liikeharjoituksin joogaharjoituksen ohessa.

🖤

Koska: Perjantaina 29.11.2019 klo 18 – 20
Hinta:
30€ (sis. alv 10%)
Ilmoittautuminen: Maksamalla osallistumismaksu Holvi-kaupastani. Erillistä sähköpostia ei tarvita.
Ohjaajat: Lotta Leiwo, Jooga- ja tietosisällöt, Mirva Keski-Vähälä, tanssi
Paikka: KehoLataamo (os. Hiihtomäentie 39 b), Helsinki

Lue lisää JuuriJoogasta >>

HUOM! Maksamalla varmistat paikkasi. Maksua ei palauteta mikäli olet estynyt tulemasta, mutta voit antaa paikan eteenpäin.

Laskeutuminen jouluun - Yin-jooga & Reiki

Lauantaina 14.12.2019
klo 11.30 - 14.00

Joulun aika, rauha ja laskeutuminen omaan energiaan.

Tule nauttimaan kiireettömyydestä ja keräämään energiaa loppuvuoteen YIN&REIKI tunnilla. Vuoden loppu on usein hektistä aikaa kun työt painavat päälle ja jouluvalmistelut saattavat stressata. Tämä tunti antaa mahdollisuuden pysähtymiseen, oman kehomielen kuunteluun ja Reiki-energian vastaanottamiseen. Kun Salla ohjaa Yin-jooga harjoituksen, niin Lotta antaa halukkaille Reiki-hoitoa.

Tunnin lopussa on teetarjoilu.

Koska: Lauantaina 14.12.2019 klo 11.30 – 14.00
Paikka:
KehoLataamo (os. Hiihtomäentie 39 b), Helsinki
Ohjaajat: Salla Kaitokari – Yin-jooga
Lotta Leiwo – Reiki- ja hierontahoidot
Hinta:
45€ sis. alv.

Ilmoittautuminen: Maksamalla osallistumismaksu Holvi-kaupassa
Hinta kattaa tunnin ohjaussisällöt, Reiki- ja hierontahoidot sekä teetarjoilun.

Ilmoittautuminen: Maksa osallistumismaksu Holvissa.
HUOM! Maksulinkki ohjautuu SallaYogan Holvi-kauppaan!

Tapahtuma toteutuu minimissään viidellä osallistujalla ja mukaan mahtuu maksimissaan 10 osallistujaa.

HUOM! Vain maksamalla varmistat paikkasi. Maksua ei palauteta mikäli oletkin estynyt tulemasta, mutta voit antaa/myydä paikan eteenpäin. Palautukset vain poikkeustapauksissa. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Talvipäivänseisauksen kynttilämeditaatio luonnossa

Sunnuntaina 22.12.2019
klo 15.30 - 16.45

 Ilmainen metsäjoogatapahtuma Herttoniemen lähiluonnossa.

Vuoden pimein päivä kaipaa valoa, rauhoittumista ja yhdessäoloa. Tule sytyttämään kynttilä ja rauhoittumaan hetkeksi joulun alla. Teemme lempeän lämmittävän metsäjoogaharjoituksen ja hiljennymme meditoimaan kynttilöiden valossa. Anna arkisen aherruksen tauota ja asetu joulun ajan rauhaan tässä yhteisessä suomalaisesta kansanperinteestä inspiroituneessa seremoniassa. Tässä tapahumassa kuulet lisäksi Kalevalaista runonlausuntaa sekä tietoa vanhan kansan jouluperinteistä.

”Tuomaasta housut naulaan, alkaa joulurauha.”

Vanhan kansan joulurauha alkoi Tuomaan päivästä (21.12) jolloin rauhoituttiin joulun viettoon. Kaikkien jouluvalmisteluiden tuli olla valmiina Tuomaaseen mennessä. Tuomaan päivästä Nuutin päivään asti oltiin pirtissä ja istuskeltiin oljilla. Töitä ei tehty, ei edes puhdetöitä (!!) Tuomaanpäivästä alkoi myös ns. pesäpäivät: Auringon (tai Päivättären) sanotaan olevan kolme päivää pesässään, mistä se nousee jouluaamuna ja uusi vuodenkierto voi alkaa. Olut on ollut tärkeä osa Tuomaan sekä joulun viettoa ja skandinaavisissa perinteissä talvipäivänseisauksen aikaan on myös uhrattu jumalille ja haltioille sekä hengille. Kuulet kaikesta tästä lisää tapahtumassa!

Koska: Sunnuntaina 22.12.2019 klo 15.30 – 16.45 (aurinko laskee pesäänsä klo 15.13)
Tapahtuman kesto on ohjeellinen, päätämme viimeistään klo 17.00. Kestoon vaikuttaa sää ja muut luonnonvoimat sekä osallistujien toiveet.
Paikka:
Kokoonnumme Herttoniemen Liikuntapuiston (os. Siilitie 12) urheilukentän kupeessa.
Saat tarkemman osallistujainfon ja kartan kohtaamispaikalle ilmoittauduttuasi.
Ilmoittautuminen: Holvi-kaupassani.

**SÄÄVARAUS**
Jos ilmojen herrat ja rouvat tarjoilevat kaatosadetta tai muuta ihan hurjaa säätä, tapahtuma peruuntuu. Ilmoitan peruutuksesta tekstiviestitse ilmoittautuneille sekä facebook -tapahtumassa.

MIKSI ILMOITTAUTUMINEN HOLVISSA?

Toivon että sitoudut osallistumiseesi ja kunnioitat järjestäjän tarjoamaa ilmaista sisältöä tekemällä ilmoittautumisen muutakin kuin some-eventtiin klikkaamalla. Näin tiedän kuinka moni on todellisuudessa tulossa ja myös somea välttelevät voivat kätevästi ilmoittautua mukaan. Sinä taas löydät osallistujainfon kätevästi sähköpostistasi.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Voit ladata osallistujainfon ilmoittautumisen päätteeksi selaimessasi kohdasta ”Lataa tiedosto” tai sähköpostiisi saapuvasta tilausvahvistuksesta kohdasta ”Lataukset”.

Löydät osallistujainfon myös täältä.

Ota mukaan:

  • Hautakynttilä tai muu vastaava ulkokäyttöön soveltuva turvallinen kynttilä. Voit tuoda useammankin kynttilän niin saamme kauniin kynttilämeren aikaiseksi!
  • Tarpeeksi lämmintä vaatetta. Istumme tovin paikallaan, joten varaudu lämpimämmin kuin "normaaliin" ulkoiluun.
  • Retkimuki tai muu vastaava
  • Istuma-alusta ja/tai viltti
  • Lämmintä juotavaa

Tapahtumat - Kevät 2020

JuuriJooga - Riitit & Rituaalit

Perjantaina 10.1.2020
klo 18-20.30

Rituaalinen toiminta on universaali ilmiö, joka lävistää kaikki kulttuurit, ajat ja alueet. Miksi ihmiset ovat tehneet ja tekevät erilaisia rituaaleja? Mitä rituaaleissa tehdään ja mihin rituaalisilla toimilla on pyritty vaikuttamaan?

Minkälainen voisi olla sinun henkilökohtainen rituaali?

Tule kuulemaan ja kokemaan taiat sekä loitsut, löytämään sisäinen samaanisi/ tietäjäsi/ noitasi ja aloittamaan uusi vuosi – ja vuosikymmen – henkilökohtaisella rituaalilla, joka siivittää unelmasi, tavoitteesi ja toiveesi, joita uudenvuonden lupauksiksikin nimitetään kohti Sinun Vuotta 2020. Luvassa ripaus taikapölyä ja sopivasti mystiikkaa, vähäsen teoriaa ja paljon kokemuksellista sekä kehollista työskentelyä. Tämä ilta ammentaa erityisesti itämerensuomalaisesta kansanperinteestä ja -uskosta, mutta iltaa maustaa rituaalitietous myös maailman ääristä. Tutustuttuasi rituaalien tietopuoleen, pääset sukeltamaan aiheeseen myös kokemuksen kautta: Koska mitäpä muuta joogaharjoitukset ovat kuin henkilökohtainen rituaali itsesi äärellä?

Monissa kulttuureissa rituaaleihin on liittynyt haltioitunutta laulua, taikasanoja, mystistä muminaa, maagisia loitsuja, mantroja ja chanttaamista. Juurilaulaja Pihla Salminen on suunnitellut meitä ja JuuriJoogaa varten teemaamme sopivat juurilaulut, joten luvassa on myös laulun taikaa ja äänellä työskentelyn vapauttavaa voimaa!

Koska: Perjantaina 10.1.2020 klo 18 – 20.30
Hinta:
35€ (sis. alv 10%)
Ilmoittautuminen: Maksamalla osallistumismaksu Holvi-kaupastani. Erillistä sähköpostia ei tarvita.
Ohjaajat: Lotta Leiwo, Jooga- ja tietosisällöt, Pihla Salminen, laulu
Paikka: KehoLataamo (os. Hiihtomäentie 39 b), Helsinki

Lue lisää JuuriJoogasta >>

HUOM! Maksamalla varmistat paikkasi. Maksua ei palauteta mikäli olet estynyt tulemasta, mutta voit antaa paikan eteenpäin.