Tapahtumat

Tapahtumat - Kevät 2020

Naisen Väki -piiri

Mielikki, metsän suojelijatar
Perjantaina 21.2.2020
klo 17.00 - 20.00

Lämpimästi tervetuloa piiriin, Naiset <3 Alkuperäiskulttuureissa väki on kokoontunut piiriin tuhansien vuosien ajan kuulemaan ja kertomaan tarinoita, jakamaan kokemuksia, laulamaan sekä tanssimaan. Naisen Väki- piirit kokoontuvat ystäväni ja kollegani  Crista Soskolnen koollekutsumana noin kerran kuussa tutustumaan omissa juurissamme ja kehoissamme virtaavaan naiselliseen voimaan, naisen väkeen. Naisellisen voiman kokemuksessa on oleellista syklisyys, syntymä-elämä-kuolema-kiertokulku, joka esiintyy niin luonnossa kuin myös kehossamme, joka on jokaisella solullaan osa luontoa.
 
Helmikuun Naisen väki-piirissä tutustumme perinteemme metsän väkeen: metsän haltijattariin. Vertaamme myyttejä muualta maailmasta löytyviin vastaaviin tarinoihin ja pohdimme, miten myytit voi lukea feminiinisestä näkökulmasta käsin. Tässä piirissä minulla on kunnia olla mukana ohjaamassa yhdessä Cristan kanssa.
 
Metsän haltijattaret pitävät huolta metsästä ja metsän eläimistä. Mielikki huolehtii metsän kauneudesta ja parantaa haavoittuneet eläimet. Häntä metsämiehet suostuttelivat lauluillaan olemaan anteliaalla päällä ja avaamaan saalisaittansa. Kuulemme myös hänen vähemmän tunnetusta olemuspuolestaan, Kuurikista, jonka korvat ovat kuurot aneluille. Entä kuka oikeastaan oli Hongatar, romentolassa asusteleva äreäksi kutsuttu emäntä?
 
Kokoonnumme siskojen kesken piiriin. Tutustumme aiheeseen ja jaamme ajatuksia sekä
kokemuksia. Lempeiden kehollisten harjoitteiden avulla tutustumme metsän suojelijaan meissä. Session loppupuolella Lotta antaa halukkaille Reiki-hoitoon perustuvaa energiahoitoa ja läsnäolevaa kosketusta

Perjantaina 21.2.2020 klo 17.00 – 20.00
Era Nova Bookshop, Sali (os. Kasarmikatu 2, 00140 Helsinki)
Hinta: 38€
Session ohjaavat Crista Soskolne ja Lotta Leiwo
 
Crista Soskolne on vijnanajoogaopettaja sekä FM kulttuuriantropologi. Hänen intohimonaan on herkistää ihmisiä kuulemaan oman kehonsa sisäisiä viestejä ja olemaan yhteydessä sisäiseen luontoonsa sekä luontoon ympärillään. Hän ohjaa joogan viikkotuntien ja Naisen väki -sessioiden lisäksi Metsämeditaatioita, jossa mennään erilaisiin luonnon paikkoihin hiljentymään, aistimaan ja herkistymään oman kehon ja luonnon voimille. Kesäkuun viimeisellä viikolla Crista ohjaa Kolilla vuosittain naisille suunnatun Metsä meissä -retriitin. Tällä hetkellä hän kirjoittaa esikoisteostaan Naisen väestä.

JuuriJooga - Kevätpäiväntasaus ja oma rituaali

Perjantaina 20.3.2020
klo 18-20.30

Rituaalinen toiminta on universaali ilmiö, joka lävistää kaikki kulttuurit, ajat ja alueet. Miksi ihmiset ovat tehneet ja tekevät erilaisia rituaaleja? Mitä rituaaleissa tehdään ja mihin rituaalisilla toimilla on pyritty vaikuttamaan? Miten voisit hoivata omaa sieluasi henkilökohtaisella rituaalilla?
 

Tule kuulemaan ja kokemaan taiat sekä loitsut, löytämään sisäinen samaanisi/ tietäjäsi/ noitasi ja aloittamaan kevään aika oman näköiselläsi rituaalilla. Luvassa ripaus taikapölyä ja sopivasti mystiikkaa, vähäsen teoriaa ja paljon kokemuksellista sekä kehollista työskentelyä. Tämä ilta ammentaa erityisesti itämerensuomalaisesta kansanperinteen ja -uskon traditioista, mutta iltaa maustaa rituaalitietous myös maailman ääristä. Tapahtuma tai järjestäjä ei edusta mitään tiettyä traditiota/uskontoa/vakaumusta vaan tarkoituksenamme on tutkia mitä aihe meille henkilökohtaisesti tarkoitaa. Kaikki niin vakaumukselliset kuin vakaumuksettomatkin ovat tervetulleita!

Tutustuttuasi rituaalien tietopuoleen, pääset sukeltamaan aiheeseen myös kokemuksen kautta: Koska mitäpä muuta joogaharjoitukset ovat kuin henkilökohtainen rituaali itsesi äärellä?

Monissa kulttuureissa rituaaleihin on liittynyt haltioitunutta laulua, taikasanoja, mystistä muminaa, maagisia loitsuja, mantroja ja chanttaamista. Juurilaulaja Pihla Salminen on suunnitellut meitä ja JuuriJoogaa varten teemaamme sopivat juurilaulut, joten luvassa on myös laulun taikaa ja äänellä työskentelyn vapauttavaa voimaa!

Ilta järjestetään kevätpäiväntaauksen päivänä joka on ollut merkittävä taitekohta kansanperinteessämme talven kääntyessä kohti kevättä.

Koska: Perjantaina 20.3.2020 klo 18 – 20.30
Hinta:
35€ (sis. alv 10%)
Ilmoittautuminen: Maksamalla osallistumismaksu Holvi-kaupassani.
Erillistä sähköpostia ei tarvita.
Ohjaajat: Lotta Leiwo, Jooga- ja tietosisällöt, Pihla Salminen, laulu
Paikka: KehoLataamo (os. Hiihtomäentie 39 b), Helsinki

HUOM! Vain maksamalla varmistat paikkasi. Maksua ei palauteta mikäli olet estynyt tulemasta, mutta voit antaa paikan eteenpäin.

Maailman Metsäpäivän Metsäjoogaretki

Tule juhlimaan YK:n kansainvälistä maailman metsäpäivää
Lauantaina 21.3.2020
klo 12.00 - 14.00

Vuonna 2013 ensimmäistä kertaa vietetyn Maailman metsäpäivän aikana on hyvä muistaa metsien merkitys osana elämäämme. Ne tarjoavat meille ruokaa, energiaa, toimeentuloa ja ovat samalla myös erityisesti suomalaisille erottamaton osa mielenlaatuamme. Metsässä koemme olevamme usein rauhassa ja yhteydessä luontoomme. Samalla metsät tuottavat myös hiljaista mutta elintärkeää hyötyä elinympäristöömme suojelemalla maaperää ja puhdistamalla ilmastoamme.
Suomen YK-liitto

Tule kunnioittamaan ja juhlimaan metsiä yhteiselle metsäjoogaretkelle. Tällä retkellä tutustut metsäjoogaan ja erilaisiin mieltä rauhoittaviin harjoituksiin, kevääseen pikkuhiljaa heräilevään lähiluontoon sekä itseesi ja sisäiseen luontoosi. Vietämme yhteisen ajan hiljaisuudessa, keskittyen sisäiseen kokemukseen ja aisteihin koko retken ajan. Monet kokevat hiljaisuuden rentouttavana, vapauttavana ja helpottavanakin. Saat olla juuri se, kuka olet, ilman sosialisoinnin paineita. Harjoitukset sopivat kaikille luonnossa olemisesta ja joogasta kiinnostuneille, aiempaa kokemusta ei tarvita.

Laskeudumme harjoitukseen, luontoyhteyteen ja hiljaisuuteen metsän laidassa yhteisessä aloituspiirissä. Jatkamme matkaa polkuja pitkin metsään tekemään erilaisia joogisia harjoituksia, juomme lämmittävät teet luonnon helmassa ja kävelemme rauhallisesti luontoa aistien. Harjoitus päättyy lähtöpaikan läheisyyteen yhteiseen purkutilaisuuteen, jossa voi halutessaan jakaa kokemuksiaan, tai jatkaa vielä hiljaisuutta omin päin.

Tule kokemaan oma luontosi!

Lauantaina 21.3.2020 klo 12.00 – 15.00
Tunti pidetään
Länsi-Herttoniemen lähiluonnossa.
Kokoontuminen Herttoniemen urheilupuistossa, urheilukentän kupeessa. Saat kartan kokoontumispaikalle sekä osallistujainfon maksukuitin yhteydessä latauslinkkinä (sähköpostitse) ilmoittauduttuasi tapahtumaan.
Hinta: 25€ sis. alv. 10%

Osallistumismaksuista lahjoitetaan 10% Suomen Luonnonsuojeluliitolle suomalaisen metsäluonnon suojeluun.

HUOM! Vain maksamalla varmistat paikkasi. Maksua ei palauteta mikäli oletkin estynyt tulemasta, mutta voit antaa/myydä paikan eteenpäin. Palautukset vain poikkeustapauksissa.

Voit ladata osallistujainfon ilmoittautumisen päätteeksi selaimessasi kohdasta ”Lataa tiedosto” tai sähköpostiisi saapuvasta tilausvahvistuksesta kohdasta ”Lataukset”.

JuuriJooga ja Yrtit 4.4.2020

Niin yrttejä kuin joogaharjoituksiakin on käytetty eri tavoin edistämään hyvinvointia vuosituhansien ajan. Tule tutustumaan yrtteihin kaikilla aisteillasi, kuulemaan kansanperinteistä sekä joogaamaan oloasi kepeämmäksi LottaJoogan ja HÖRBSin suloisessa sopusoinnussa järjestämään erikoistyöpajaan.

Aloitamme työskentelyn perinteisellä piirityöskentelyllä, jossa tutustumme toisiimme sekä kasviparantamisen perinteisiin parannusloitsujen kautta. Sen jälkeen opimme pohjoisista yrteistä sekä niiden saloista ja valmistamme yrteistä smudge stickin kotiinviemisiksi. Lisäksi teemme aiheen äärellä vetreyttävän, virkistävän ja lempeän joogaharjoituksen, joka päättyy rumpurentoutukseen. Tilaisuudessa on tarjolla yrttiteetä sekä pientä naposteltavaa.

Tämä työpaja toimii introna myöhemmin keväällä toteutettavaan Jooga ja Yrtit hyvnvointisi tukena – työpajasarjaan joissa yhdistyvät kehoa hellivien yrttivalmisteiden tekeminen sekä jooga ja kansanperinnetietous. Tule tutustumaan joogaan ja kiehtoviin yrtteihin!

Mikä on Smudge Stick?
Smudge Stick on yrteistä sidottu kimppu, jota poltetaan suitsukkeen tavoin ja tällä tavoin puhdistetaan ympäröiviä energioita ja luodaan tilaa uudelle.

Koska:
Lauantaina 4.4.2020 klo 13.00 – 17.00
Missä:
KehoLataamolla (os. Hiihtomäentie 39b, Helsinki).
Työpajan hinta:
55€ (sis. alv)
Ilmoittautuminen sähköpostitse:
lotta@lottajooga.fi jonka jälkeen saat osallistumismaksusta laskun.

Hinta sisältää:
* Tietoa villi- ja puutarhayrteistä sekä ohjauksen yrttivalmisteen tekemiseen
* Vinkkejä itsehoitoon joogan ja yrttien avulla
* Smudge stickin valmistukseen  tarvittavat tarvikkeet
* Ohjatun teeman mukaisen joogaharjoituksen, josta saat vinkkejä kotiharjoitukseesi
* Yrttiteetä ja pientä naposteltavaa

HUOM! Vain maksamalla varmistat paikkasi. Maksua ei palauteta mikäli oletkin estynyt tulemasta, mutta voit antaa/myydä paikan eteenpäin. Palautukset vain poikkeustapauksissa.

Ohjaajat:

Joogaopettaja Lotta Leiwo (jooga)

Luomupuutarhuri Kaisa Viitamäki (yrtit)
HÖRBS
Puutarha on Kaisalle enemmän kuin vain työympäristö. Se on salvialla ja sammaleella reunustettu polku oman itsen ja muun luonnon välillä. Kasvien ja ihmisten yhteistyötä seuraamalla ymmärtää kaikkien luontokappaleiden merkityksen toisillensa. Niinpä Kaisa kokee tärkeäksi jakaa kasvioppia eteenpäin järjestämällä työpajoja sekä viljelypaikkoja kaupunkilaisille.

Yrtit ovat vahvasti läsnä Kaisan opetuksessa johtuen hänen kiinnostuksestaan luonnonkosmetiikkaa kohtaan sekä pitkäaikaisesta rakkaudestaan, yrttiteen nauttimisesta. Kaisa on tutustunut omakätisesti yrttitilojen toimintaan ja osallistunut erilaisille yrttikursseille. Hän kirjoittaa aiheesta artikkeleita ja tarjoaa yrtin tuoksuisia elämyksiä kaikille kasvien hoivaavasta maailmasta kiinnostuneille.

Luonto, Sielu ja Mieli - Joogaretriitti Lapissa 21-23.8.2020

LUONTO, SIELU ja MIELI ovat yhtä.
Tällä retriitillä tutkailemme mitä luonto meille merkitsee, huollamme kehoa, mieltä ja sielua joogisilla harjoituksilla nauttien Lapin sielukkaasta luonnosta.

>>><<<

LUONTO
Suomen kielen sana luonto on vasta 1700-luvulta alkaen merkinnyt ihmisen ulkopuolista maailmaa, ympäristöä, kuten sen nykyään tulkitsemme. Luonto liittyy myös luomiseen. Karjalan kieli tuntee edelleen luonto-sanan vain ihmisen luonteen, haltiasielun tai perusolemuksen merkityksessä. Luonto on jotain mitä ihmisellä on syntyessään.
Miten sinä olet osa luontoa? Miten luonto on osa sinua?

SIELU
Tämän retriitin sielunmaisema piirtyy kauniisti seuraaviin Helena Nuutisen sanoihin:

Meillä on sielun kielen nälkä,
meillä on salatun ja pyhän nälkä.
Elämän mielekkyyden etsimisessä on tärkeää suojella sitä,
mikä sisimmässämme on syvää ja arvokasta.

Se on salattua ja pyhää.
Sielu on olemukseltaan arka ja sen rytmi on hidas,
se on ikuisuuden rytmi.”

MIELI
Mielipuuha on sana, jota käytämme itsellemme mieleisistä tekemisistä. Mielemme voi hyvin merkityksellisessä ja mielekkäässä elämässä. Jokaisella meillä on myös oma mielenmaisema. Millaisena se heijastuu elämässäsi?

>>><<<

Tällä viikonlopun mittaisella joogaretriitillä nautimme oman kehon luonnollisesta liikkeestä, Lapin luonnosta ja vahvistamme yhteyttä itseemme osana ympäröivää maailmaa. Luomme oman luonto-sielu-mieli-käsityksemme tutustumalla niin sisäiseen kuin ulkoiseenkin luontoon. Tutustumme itämerensuomalaiseen perinteeseen ja sielumaisemaan, johon liittyvät niin luonto, löyly kuin haltiatkin. Joogaan pohjautuvia somaattisia harjoituksia teemme Loma-Paksun talliaitan joogatilassa ja ulkona luonnossa. Tekemisen painotus on erityisesti kokemuksellisessa oppimisessa ja ymmärryksen lisäämisessä.

Myös vapaa-ajalle ja omaehtoiselle olemiselle on varattu aikaa.
Sielumme tarvitsee tilaa.

Retriitti pidetään Kittilän Könkäällä sijaitsevassa Loma-Paksussa, joka toimii myös retriitin järjestäjänä. Voit osallistua retriitille majoittumalla Loma-Paksuun tai halutessasi osallistua ohjaussisältöihin ja valitsemiisi yhteisiin ruokailuihin majoittuen toisaalla.

Koska: 21-23.8.2020
Missä: Loma-Paksu, Inarintie 172, Kittilä
Hinta täysihoito*:
300€/hlö/pe-su
*Hinta sisältää aamu- ja iltajoogat sekä viikonlopun muut ohjaussisällöt, majoituksen 2-6 hlön huoneissa, liinavaatteet, pyyhkeen, aamiaisen, ravitsevan kasvislounaan ja päivällisen, saunan ja kodan vapaan käytön.

Voit halutessasi osallistua retriitille majoittumatta Loma-Paksuun.
Tällöin maksat ohjausisällöistä ja ruuasta**: 280€/hlö/pe-su
**Hinta sisältää aamu- ja iltajoogat sekä viikonlopun muut ohjaussisällöt, aamiaisen, ravitsevan kasvislounaan ja päivällisen, saunan ja kodan vapaan käytön.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sähköpostitse loma.paksu@gmail.com minkä jälkeen saat ohjeet osallistumismaksun suorittamiseen.
Lisätiedot ohjaussisällöistä: lotta@lottajooga.fi

LATAA ESITE