Tapahtumat

Tapahtumat - Kevät 2020

Metsäjoogan vuodenajat - TALVI

LottaJooga x Partioaitan 365-klubi
Sunnuntaina 9.2.2020
klo 12.00 - 14.00

Tule kokeilemaan, kuinka voit mennä ihan metsään ja samalla kohdata jotain tärkeää itsessäsi. Metsäjoogassa luonto ja ympäristö peilaavat sisäistä maailmaamme samoin kuin joogaharjoituskin. LottaJoogan ja 365-klubin metsäjoogassa tutustut luonnossa tehtävien mieltä rauhoittavien joogaharjoitusten lisäksi suomalaiseen mytologiaan sekä kansanperinteeseen, kulttuurimme muinaisiin juuriin.

 

Tunti on osa koko vuoden 2020 jatkuvaa Metsäjoogan vuodenajat -tapahtumasarjaa jonka järjestän yhteistyössä Partioaitan kanssa. Ilmainen 365 Klubi koostuu reilusta 110 000 klubilaisesta, joita yhdistää arvostus luontoa kohtaan, halu nauttia raikkaasta ulkoilmasta ja joilla on kiinnostusta yhteiseen hyvään.

Metsäjooga -tunti TALVI
Sunnuntaina 9.2.2020 klo 12.00 -14.00
Länsi-Herttoniemessä,kokoontuminen Siilitien urheilukentän kupeessa.
Saat tarkan kartan kokoontumispaikalle osallistujainfosta ilmoittautumisen jälkeen.

HUOM! Vain maksamalla varmistat paikkasi. Maksua ei palauteta mikäli oletkin estynyt tulemasta, mutta voit antaa/myydä paikan eteenpäin. Palautukset vain poikkeustapauksissa.

Voit ladata osallistujainfon ilmoittautumisen päätteeksi selaimessasi kohdasta ”Lataa tiedosto” tai sähköpostiisi saapuvasta tilausvahvistuksesta kohdasta ”Lataukset”.

Naisen Väki -piiri

Mielikki, metsän suojelijatar
Perjantaina 21.2.2020
klo 17.00 - 20.00

Lämpimästi tervetuloa piiriin, Naiset <3 Alkuperäiskulttuureissa väki on kokoontunut piiriin tuhansien vuosien ajan kuulemaan ja kertomaan tarinoita, jakamaan kokemuksia, laulamaan sekä tanssimaan. Naisen Väki- piirit kokoontuvat ystäväni ja kollegani  Crista Soskolnen koollekutsumana noin kerran kuussa tutustumaan omissa juurissamme ja kehoissamme virtaavaan naiselliseen voimaan, naisen väkeen. Naisellisen voiman kokemuksessa on oleellista syklisyys, syntymä-elämä-kuolema-kiertokulku, joka esiintyy niin luonnossa kuin myös kehossamme, joka on jokaisella solullaan osa luontoa.
 
Helmikuun Naisen väki-piirissä tutustumme perinteemme metsän väkeen: metsän haltijattariin. Vertaamme myyttejä muualta maailmasta löytyviin vastaaviin tarinoihin ja pohdimme, miten myytit voi lukea feminiinisestä näkökulmasta käsin. Tässä piirissä minulla on kunnia olla mukana ohjaamassa yhdessä Cristan kanssa.
 
Metsän haltijattaret pitävät huolta metsästä ja metsän eläimistä. Mielikki huolehtii metsän kauneudesta ja parantaa haavoittuneet eläimet. Häntä metsämiehet suostuttelivat lauluillaan olemaan anteliaalla päällä ja avaamaan saalisaittansa. Kuulemme myös hänen vähemmän tunnetusta olemuspuolestaan, Kuurikista, jonka korvat ovat kuurot aneluille. Entä kuka oikeastaan oli Hongatar, romentolassa asusteleva äreäksi kutsuttu emäntä?
 
Kokoonnumme siskojen kesken piiriin. Tutustumme aiheeseen ja jaamme ajatuksia sekä
kokemuksia. Lempeiden kehollisten harjoitteiden avulla tutustumme metsän suojelijaan meissä. Session loppupuolella Lotta antaa halukkaille Reiki-hoitoon perustuvaa energiahoitoa ja läsnäolevaa kosketusta

Perjantaina 21.2.2020 klo 17.00 – 20.00
Era Nova Bookshop, Sali (os. Kasarmikatu 2, 00140 Helsinki)
Hinta: 38€
Session ohjaavat Crista Soskolne ja Lotta Leiwo
 
Crista Soskolne on vijnanajoogaopettaja sekä FM kulttuuriantropologi. Hänen intohimonaan on herkistää ihmisiä kuulemaan oman kehonsa sisäisiä viestejä ja olemaan yhteydessä sisäiseen luontoonsa sekä luontoon ympärillään. Hän ohjaa joogan viikkotuntien ja Naisen väki -sessioiden lisäksi Metsämeditaatioita, jossa mennään erilaisiin luonnon paikkoihin hiljentymään, aistimaan ja herkistymään oman kehon ja luonnon voimille. Kesäkuun viimeisellä viikolla Crista ohjaa Kolilla vuosittain naisille suunnatun Metsä meissä -retriitin. Tällä hetkellä hän kirjoittaa esikoisteostaan Naisen väestä.

Maailman Metsäpäivän Metsäjoogaretki

Tule juhlimaan YK:n kansainvälistä maailman metsäpäivää
Lauantaina 21.3.2020
klo 12.00 - 14.00

Vuonna 2013 ensimmäistä kertaa vietetyn Maailman metsäpäivän aikana on hyvä muistaa metsien merkitys osana elämäämme. Ne tarjoavat meille ruokaa, energiaa, toimeentuloa ja ovat samalla myös erityisesti suomalaisille erottamaton osa mielenlaatuamme. Metsässä koemme olevamme usein rauhassa ja yhteydessä luontoomme. Samalla metsät tuottavat myös hiljaista mutta elintärkeää hyötyä elinympäristöömme suojelemalla maaperää ja puhdistamalla ilmastoamme.
Suomen YK-liitto

Tule kunnioittamaan ja juhlimaan metsiä yhteiselle metsäjoogaretkelle. Tällä retkellä tutustut metsäjoogaan ja erilaisiin mieltä rauhoittaviin harjoituksiin, kevääseen pikkuhiljaa heräilevään lähiluontoon sekä itseesi ja sisäiseen luontoosi. Vietämme yhteisen ajan hiljaisuudessa, keskittyen sisäiseen kokemukseen ja aisteihin koko retken ajan. Monet kokevat hiljaisuuden rentouttavana, vapauttavana ja helpottavanakin. Saat olla juuri se, kuka olet, ilman sosialisoinnin paineita. Harjoitukset sopivat kaikille luonnossa olemisesta ja joogasta kiinnostuneille, aiempaa kokemusta ei tarvita.

Laskeudumme harjoitukseen, luontoyhteyteen ja hiljaisuuteen metsän laidassa yhteisessä aloituspiirissä. Jatkamme matkaa polkuja pitkin metsään tekemään erilaisia joogisia harjoituksia, juomme lämmittävät teet luonnon helmassa ja kävelemme rauhallisesti luontoa aistien. Harjoitus päättyy lähtöpaikan läheisyyteen yhteiseen purkutilaisuuteen, jossa voi halutessaan jakaa kokemuksiaan, tai jatkaa vielä hiljaisuutta omin päin.

Tule kokemaan oma luontosi!

Lauantaina 21.3.2020 klo 12.00 – 15.00
Tunti pidetään
Länsi-Herttoniemen lähiluonnossa.
Kokoontuminen Herttoniemen urheilupuistossa, urheilukentän kupeessa. Saat kartan kokoontumispaikalle sekä osallistujainfon maksukuitin yhteydessä latauslinkkinä (sähköpostitse) ilmoittauduttuasi tapahtumaan.
Hinta: 25€ sis. alv. 10%

Osallistumismaksuista lahjoitetaan 10% Suomen Luonnonsuojeluliitolle suomalaisen metsäluonnon suojeluun.

HUOM! Vain maksamalla varmistat paikkasi. Maksua ei palauteta mikäli oletkin estynyt tulemasta, mutta voit antaa/myydä paikan eteenpäin. Palautukset vain poikkeustapauksissa.

Voit ladata osallistujainfon ilmoittautumisen päätteeksi selaimessasi kohdasta ”Lataa tiedosto” tai sähköpostiisi saapuvasta tilausvahvistuksesta kohdasta ”Lataukset”.