Luonto, Sielu, Mieli -päiväretriitti Kruusila

Luonto, Sielu, Mieli
-päiväretriitti

Lauantaina 9.1.2021 klo 10.30 - 18.30
Villa Topuli, Kruusila

”Nouse luontoni lovesta,
Syntyni syvästä maasta…

Näillä sanoilla tietäjä nostattaa luontoaan loitsurituaalin aluksi. Miten luonto, sielu ja mieli kietoutuvat yhteen itämerensuomalaisessa perinteessä? Mitä ovat loitsut ja ketä olivat niitä käyttäneet tietäjät? Ja miten sielu(t) liittyy loitsuihin?

Tämän päiväretriitin aikana ruokimme niin omaa kehoa, sielua kuin mieltäkin. Opit itämerensuomalaisen perinteen sielukäsityksestä ja peilaat sitä omaan elämääsi. Teemme päivän aikana oman hyvinvoinnin sielukartan, jonka pohjalta valmistat oman loitsusi palvelemaan tämänhetkistä elämäntilannettasi. Lisäksi joogaamme ja energisoimme kehoa virtaavan lempeällä Nia-tanssilla ja vietämme aikaa myös ulkona lumoutuen luonnosta. Lopuksi loitsimme tuoreet loitsut ilmoille yhteisessä tulirituaalissa Topulin takkatulen äärellä. Tapahtuma päättyy rumpumatkaan ja yhteiseen jakamispiiriin.

Saat ennen tapahtumaa ennakkoharjoituksen, jonka avulla voit valmistautua päivään. Sielukartan ja oman loitsun lisäksi saat tapahtuman yhteydessä eväitä loitsusi jatkokäyttöön ja runsaasti inspiraatiota uuden vuoden alkuun.

Päiväretriitin päätteeksi voit jatkaa rentoutumista Villa Topulin hurmaavassa miljöössä jäämällä yöksi Kruusilaan.

Retriitin esite ladattavissa täältä>>

Early Bird hinta 138€ voimassa 31.10.2020 saakka!

KOSKA: 9.1.2021 klo 10.30 – 18.30

MISSÄ: Villa Topuli, os. Kalkkilantie 5, 25110 Kruusila (Salon lähellä)

HINTA: Early Bird 138€
31.10.2020 saakka. Saat alennuksen Holvissa koodilla LOITSUT10
Normaali hinta:
145€
Hinta sisältää kahden ohjaajan ohjaussisällöt (yht. 6h), kirjalliset materiaalit sekä Topulin keittiön valmistamat superherkulliset ruuat (aamupäivän voimasmoothie, lounas jälkkäreineen ja iltanaposteltavaa).

Voit halutessasi jäädä Villa Topuliin yöksi lisämaksusta (60€/hlö). Yöpyminen sisältää lakanat ja aamiaisen (tarjolla klo 8.00 – 9.00). Iltapala 10€/hlö.

Ilmoittaudu viimeistään 15.12.2020!
Anna ilmoittautumisen yhteydessä tieto erityisruokavaliosta ja allergioista ja ilmoita myös mikäli haluat yöpyä Villa Topulissa.

Päivän aikataulu:

10.30 – 11.00 Voimasmoothiet ja aloituspiiri (Anne ja Lotta)
11.00 – 12.00 Lempeä joogaharjoitus (Anne)

12.00 – 12.15 Pieni tauko
12.15 – 13.00 Tietohuisia itämerensuomalaisesta kansanperinteestä: Sielut, tietäjät ja loitsut. Oma sielukartta. (Lotta)
13.00 – 14.15 Maukas lounas jälkkärikahveineen ja hetki omaa aikaa
14.15 – 15.15 Rauhallista työskentelyä ulkona (Lotta)
Mikäli on hurja sää, työskentelemme sisätiloissa. Saat tarkemmat ohjeet ennen retriittiä.
15.15 – 16.15 Nia-tanssi (Anne)
16.15 – 17.00 Vaatteiden vaihto ja iltapäivän välipala

17.00 – 18.00 Oma loitsu,  tulirituaali ja rumpumatka (Lotta)
18.00 – 18.30 Päätöspiiri (Anne ja Lotta)

Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla osallistumismaksun ensimmäisen osan (70€) LottaJoogan verkkokaupassa. Maksun toinen osa (75€) maksetaan noin kaksi viikkoa ennen tapahtumaa Topuliin laskulla. Samalla maksetaan mahdollinen yöpyminen ja iltapala. LottaJooga välittää laskutustietosi (nimi, osoite, puhelinnumero sekä sähköpostiosoite) Villa Topulille laskutusta varten.

Ryhmään mahtuu maksimissaan 14 osallistujaa ja tämä päiväretriitti toteutuu minimissään 10 osallistujalla.

Ohjaajat:

Lotta Leiwo
Mytologia, luonto- ja piirityöskentely sekä rituaalit ja rummutus
.

”Olen monipuolisesti hyvinvointi- ja liikunta-alalla työskennellyt helsinkiläistynyt joogaopettaja ja kansanperinteeseen erikoistuva kulttuuritutkimuksen opiskelija. Ohjaan mm. metsäjoogaa sekä itämerensuomalaisesta mytologiasta ammentavaa JuuriJoogaa ”tavallisten” joogatuntien lisäksi. Inspiroidun kulttuurien taustalla vaikuttavista myyteistä sekä pohjoisesta metsäluonnosta.
 

Kokemuksellisuus, jokaisen osallistujan omasta kehosta kumpuava olemisen totuus, ja rennon rempseä ohjausote pitävät huolen siitä, ettei tunneillani joogata liian ryppyotsaisesti.

Missioni on lisätä luonnon ja kansanperinteen arvostusta, jotta pitäisimme omista juuristamme sekä ympäristöstämme entistä paremmin huolta.

Lue lisää Lotasta >>

Anne Syvälahti
Jooga, Nia-tanssi

”Olen turkulainen psykologi sekä nian, joogan  ja mindfulnessin ohjaaja. Olen liikkunut koko ikäni harrastaen monenlaisia lajeja aina hiphopista jujutsuun ja astangajoogaan. Nia-ohjaajan taipaleeni alkoi vuonna 2005. Nia on valloittava yhdistelmä tanssia, kamppailulajeja ja rentoutustekniikoita.

Saan voimaa ja iloa ohjattavieni kokemasta hyvästä olosta, vapautumisesta ja nauttimisesta. Nian lisäksi ohjaan viikoittain hatha-joogaa. Ohjaustapaani on kuvattu valoisaksi ja lämpimäksi. Pyrin siihen että jokaisella on hyväksytty ja turvallinen olo tunneillani.

Nia ja jooga tuovat jaksamista myös päivätyöhöni psykoterapeuttina. Etenkin tanssi on tapani purkaa stressiä ja ajatusjumeja. Entisenä suorittajana hellittäminen ja itselleni asettaman vaatimustason laskeminen ovat olleet aikaa vieviä asioita. On mahtavaa, että liikunta voi olla armollista, iloista ja tehokasta!”

Lue lisää Annesta>>

Päiväretriitti koostuu tiedollisista osioista eli tietohuisista, jossa ohjaaja kertoo loitsuista, loitsimisrituaaleista ja tietäjistä folkloristisesta (kansanperinteen tutkimus) näkökulmasta sekä kokemuksellisista sisällöistä (jooga- ja meditaatioharjoitukset, tanssi, piirissä jakaminen jne). Lisäksi vahvistamme sielumme luontoyhteyttä lempeästi Topulin lähiluonnossa.

JuuriJooga ei pyri tarjoamaan valmiita vastauksia tai maailmankuvaa vaan herättelemään ja inspiroimaan sinua löytämään oman tavan toteuttaa sielusi tarkoitusta. Tule mukaan JuuriJoogaan ja löydä sisäinen tietäjä/noita/shamaani tai vaikka kaikkia nämä yhdessä.