Luonto, Sielu, Mieli -päiväretriitti Kruusila

Luonto, Sielu, Mieli
-päiväretriitti

Sunnuntaina 15.8.2021 klo 10.30 - 18.30
Villa Topuli, Kruusila (Salo)

ILMOITTAUTUMINEN TÄHÄN TAPAHTUMAAN ON PÄÄTTYNYT 30.7.2021!

”Nouse luontoni lovesta,
Syntyni syvästä maasta…

Näillä sanoilla tietäjä nostattaa luontoaan loitsurituaalin aluksi. Miten luonto, sielu ja mieli kietoutuvat yhteen itämerensuomalaisessa perinteessä? Mitä ovat loitsut ja ketä olivat niitä käyttäneet tietäjät? Ja miten sielu(t) liittyvät loitsuihin?

Tämän päiväretriitin aikana ruokimme niin omaa kehoa, sielua kuin mieltäkin. Opit itämerensuomalaisen perinteen sielukäsityksestä ja peilaat sitä omaan elämääsi. Teemme päivän aikana oman hyvinvoinnin sielukartan, jonka pohjalta valmistat oman loitsusi palvelemaan tämänhetkistä elämäntilannettasi. Lisäksi joogaamme ja energisoimme kehoa virtaavan lempeällä Nia-tanssilla ja vietämme aikaa myös ulkona lumoutuen luonnosta. Lopuksi loitsimme tuoreet loitsut ilmoille yhteisessä tulirituaalissa Topulin takkatulen äärellä. Tapahtuma päättyy äänimatkaan ja yhteiseen jakamispiiriin.

Saat ennen tapahtumaa ennakkoharjoituksen, jonka avulla voit valmistautua päivään. Sielukartan ja oman loitsun lisäksi saat tapahtuman yhteydessä eväitä loitsusi jatkokäyttöön ja runsaasti inspiraatiota uuden vuoden alkuun.

Retriitin esite ladattavissa täältä>>

KOSKA: 15.8.2021 klo 10.30 – 18.30

MISSÄ: Villa Topuli, os. Kalkkilantie 5, 25110 Kruusila (Salon lähellä)

HINTA: 145€
Hinta sisältää kahden ohjaajan ohjaussisällöt (yht. 6h), kirjalliset materiaalit sekä Topulin keittiön valmistamat superherkulliset ruuat (aamupäivän voimasmoothie, lounas jälkkäreineen ja iltanaposteltavaa).

Ilmoittaudu viimeistään 30.7.2021!
Anna ilmoittautumisen yhteydessä tieto erityisruokavaliosta ja allergioista .

Päivän aikataulu:

10.30 – 11.00 Voimasmoothiet ja aloituspiiri (Anne ja Lotta)
11.00 – 12.00 Lempeä joogaharjoitus (Anne)

12.00 – 12.15 Pieni tauko
12.15 – 13.00 Tietohuisia itämerensuomalaisesta kansanperinteestä: Sielut, tietäjät ja loitsut. Oma sielukartta. (Lotta)
13.00 – 14.15 Maukas lounas jälkkärikahveineen ja hetki omaa aikaa
14.15 – 15.15 Rauhallista työskentelyä ulkona (Lotta)
Mikäli on hurja sää, työskentelemme sisätiloissa. Saat tarkemmat ohjeet ennen retriittiä.
15.15 – 16.15 Nia-tanssi (Anne)
16.15 – 17.00 Vaatteiden vaihto ja iltapäivän välipala

17.00 – 18.00 Oma loitsu, rituaali ja äänimatka (Lotta)
18.00 – 18.30 Päätöspiiri (Anne ja Lotta)

Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla osallistumismaksun ensimmäisen osan (70€) LottaJoogan verkkokaupassa. Maksun toinen osa (75€) maksetaan noin kaksi viikkoa ennen tapahtumaa Topuliin laskulla. LottaJooga välittää laskutustietosi (nimi, osoite, puhelinnumero sekä sähköpostiosoite) Villa Topulille laskutusta varten.

Ryhmään mahtuu maksimissaan 14 osallistujaa ja tämä päiväretriitti toteutuu minimissään 10 osallistujalla.

Ohjaajat:

Lotta Leiwo
Mytologia, luonto- ja piirityöskentely sekä rituaalit ja äänityöskentely
.

”Olen monipuolisesti hyvinvointi- ja liikunta-alalla työskennellyt helsinkiläistynyt joogaopettaja ja kansanperinteeseen erikoistuva kulttuuritutkimuksen opiskelija. Ohjaan mm. metsäjoogaa sekä mytologioista ammentavaa JuuriJoogaa ”tavallisten” joogatuntien lisäksi. Inspiroidun pohjoisesta metsäluonnosta.
 

Kokemuksellisuus, jokaisen osallistujan omasta kehosta kumpuava olemisen totuus, ja rennon rempseä ohjausote pitävät huolen siitä, ettei tunneillani joogata liian ryppyotsaisesti.

Missioni on lisätä luonnon ja kansanperinteiden arvostusta, jotta pitäisimme omista juuristamme sekä ympäristöstämme entistä paremmin huolta.

Lue lisää Lotasta >>

Anne Syvälahti
Jooga, Nia-tanssi

”Olen turkulainen psykologi sekä nian, joogan  ja mindfulnessin ohjaaja. Olen liikkunut koko ikäni harrastaen monenlaisia lajeja aina hiphopista jujutsuun ja astangajoogaan. Nia-ohjaajan taipaleeni alkoi vuonna 2005. Nia on valloittava yhdistelmä tanssia, kamppailulajeja ja rentoutustekniikoita.

Saan voimaa ja iloa ohjattavieni kokemasta hyvästä olosta, vapautumisesta ja nauttimisesta. Nian lisäksi ohjaan viikoittain hatha-joogaa. Ohjaustapaani on kuvattu valoisaksi ja lämpimäksi. Pyrin siihen että jokaisella on hyväksytty ja turvallinen olo tunneillani.

Nia ja jooga tuovat jaksamista myös päivätyöhöni psykoterapeuttina. Etenkin tanssi on tapani purkaa stressiä ja ajatusjumeja. Entisenä suorittajana hellittäminen ja itselleni asettaman vaatimustason laskeminen ovat olleet aikaa vieviä asioita. On mahtavaa, että liikunta voi olla armollista, iloista ja tehokasta!”

Lue lisää Annesta>>

Päiväretriitti koostuu tiedollisista osioista eli tietohuisista, jossa ohjaaja kertoo loitsuista, loitsimisrituaaleista ja tietäjistä folkloristisesta (kansanperinteen tutkimus) näkökulmasta sekä kokemuksellisista sisällöistä (jooga- ja meditaatioharjoitukset, tanssi, piirissä jakaminen jne). Lisäksi vahvistamme sielumme luontoyhteyttä lempeästi Topulin lähiluonnossa.

Emme pyri tarjoamaan valmiita vastauksia tai maailmankuvaa vaan herättelemään ja inspiroimaan sinua löytämään oman tavan toteuttaa sielusi tarkoitusta.