Luonto, Sielu, Mieli -päiväretriitti

Luonto, Sielu, Mieli
-päiväretriitti

TBA
KehoLataamo, Helsinki

PERUTTU KORONARAJOITUSTEN TAKIA!
Ilmoittautuneille on lähetetty viesti sähköpostitse.

 

”Metsä miulle mielen antoi,
Susi suuren ymmärryksen…”

Näin toteaa inkeriläinen loitsu vuodelta 1848. Miten luonto, sielu ja mieli kietoutuvat yhteen itämerensuomalaisessa perinteessä? Mitä ovat loitsut ja ketä olivat niitä käyttäneet tietäjät? Ja miten sielu(t) liittyy loitsuihin?

Tämän päiväretriitin aikana ruokimme niin omaa kehoa, sielua kuin mieltäkin. Opit itämerensuomalaisen perinteen sielukäsityksestä ja peilaat sitä omaan elämääsi. Teemme päivän aikana oman hyvinvoinnin sielukartan, jonka pohjalta valmistat oman loitsusi palvelemaan tämänhetkistä elämäntilannettasi. Lisäksi joogaamme ja sään salliessa vietämme aikaa myös ulkona lumoutuen luonnosta. Lopuksi loitsimme tuoreet loitsut ilmoille. Tapahtuma päättyy rumpumatkaan ja yhteiseen jakamispiiriin.

Saat ennen tapahtumaa ennakkoharjoituksen, jonka avulla voit valmistautua päivään. Sielukartan ja oman loitsun lisäksi saat tapahtuman yhteydessä eväitä loitsusi jatkokäyttöön ja runsaasti inspiraatiota marraskuun pimeyteen.

metsäjooga

Päivän aikataulu:

10.00 – 11.30 Aloituspiiri ja herättelevän rauhallinen joogaharjoitus
11.30 – 11.45 Pieni tauko
11.45 – 12.30 Tietohuisia itämerensuomalaisesta kansanperinteestä: Sielut, tietäjät ja loitsut. Oma sielukartta.
12.30 – 14.00 Lounastauko ja hetki omaa aikaa
14.00 – 15.15 Työskentelyä ulkona
Mikäli on hurja sää, työskentelemme sisätiloissa. Saat tarkemmat ohjeet ennen retriittiä.
15.15 – 15.45 Kahvitauko
15.45 – 17.00 Oma loitsu, rumpumatka ja päätöspiiri

KOSKA: TBA

MISSÄ: KehoLataamo, os. Hiihtomäentie 39b, 00800 Helsinki

HINTA: 85€
Hinta sisältää ohjaussisällöt, kirjalliset materiaalit sekä kahvin/teen + pientä naposteltavaa.
Lounas on omakustanteinen. KehoLataamon naapurissa sijaitsee useampi ravintola. Tilassa on käytössä pieni jääkaappi ja mikro omia eväitä varten.

 

Päiväretriitti koostuu tiedollisista osioista eli tietohuisista, jossa ohjaaja kertoo loitsuista, loitsimisrituaaleista ja tietäjistä folkloristisesta (kansanperinteen tutkimus) näkökulmasta sekä kokemuksellisista sisällöistä (jooga- ja meditaatioharjoitukset, piirissä jakaminen jne).

JuuriJooga ei pyri tarjoamaan valmiita vastauksia tai maailmankuvaa vaan herättelemään ja inspiroimaan sinua löytämään oman tavan toteuttaa sielusi tarkoitusta. Tule mukaan JuuriJoogaan ja löydä sisäinen tietäjä/noita/shamaani tai vaikka kaikkia nämä yhdessä.

Ryhmään mahtuu maksimissaan kahdeksan osallistujaa ja tämä päiväretriitti toteutuu minimissään kuudella osallistujalla.