Naistenpiiri -tapahtumat

Naistenpiiri -tapahtumat

Naistenpiiri

Seuraava piiri v. 2020 TBA

Tule naistenpiirin hoitavaan voimaan jakamaan omia kokemuksiasi toivosta ja epätoivosta, elämän valoista ja varjoista.

Naisten välistä keskustelua avoimen rehellisesti, kohtaamisia ja vertaistukea sekä tietenkin joogaa! Naistenpiireissäni on aina jokin teema, jonka ympärillä illan vietämme. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille naisille jotka ovat kiinnostuneita omasta mielestään, kehostaan ja kehollisuudestaan.

************************************************
Ryhmä on tarkoitettu erityisesti mielenterveyden ja elämässä jaksamisen sekä pärjäämisen kulttuurin kanssa painineille naisille. Tiedostathan, että ryhmässä puhutaan mahdollisesti raskaistakin aiheista, mielenterveydestä ja elämän varjoista. Vertaisryhmiä ei suositella akuutissa mielenterveystilanteessa oleville, joten tarkistathan hoitavalta taholtasi jos olet epävarma siitä, että voitko osallistua ryhmään. Tapaamiset eivät kuitenkaan ole pelkkää synkistelyä, mukana on myös paljon iloa, helpostusta ja naurua!
************************************************

Ohjaan yhteistyössä Crista Soskolnen kanssa Naisen Väki -piirin Era Nova Bookshopissa 21.2.2020:

Naisen Väki -piiri

Mielikki, metsän suojelijatar
Perjantaina 21.2.2020
klo 17.00 - 20.00

Lämpimästi tervetuloa piiriin, Naiset <3 Alkuperäiskulttuureissa väki on kokoontunut piiriin tuhansien vuosien ajan kuulemaan ja kertomaan tarinoita, jakamaan kokemuksia, laulamaan sekä tanssimaan. Naisen Väki- piirit kokoontuvat ystäväni ja kollegani  Crista Soskolnen koollekutsumana noin kerran kuussa tutustumaan omissa juurissamme ja kehoissamme virtaavaan naiselliseen voimaan, naisen väkeen. Naisellisen voiman kokemuksessa on oleellista syklisyys, syntymä-elämä-kuolema-kiertokulku, joka esiintyy niin luonnossa kuin myös kehossamme, joka on jokaisella solullaan osa luontoa.
 
Helmikuun Naisen väki-piirissä tutustumme perinteemme metsän väkeen: metsän haltijattariin. Vertaamme myyttejä muualta maailmasta löytyviin vastaaviin tarinoihin ja pohdimme, miten myytit voi lukea feminiinisestä näkökulmasta käsin. Tässä piirissä minulla on kunnia olla mukana ohjaamassa yhdessä Cristan kanssa.
 
Metsän haltijattaret pitävät huolta metsästä ja metsän eläimistä. Mielikki huolehtii metsän kauneudesta ja parantaa haavoittuneet eläimet. Häntä metsämiehet suostuttelivat lauluillaan olemaan anteliaalla päällä ja avaamaan saalisaittansa. Kuulemme myös hänen vähemmän tunnetusta olemuspuolestaan, Kuurikista, jonka korvat ovat kuurot aneluille. Entä kuka oikeastaan oli Hongatar, romentolassa asusteleva äreäksi kutsuttu emäntä?
 
Kokoonnumme siskojen kesken piiriin. Tutustumme aiheeseen ja jaamme ajatuksia sekä
kokemuksia. Lempeiden kehollisten harjoitteiden avulla tutustumme metsän suojelijaan meissä. Session loppupuolella Lotta antaa halukkaille Reiki-hoitoon perustuvaa energiahoitoa ja läsnäolevaa kosketusta

Perjantaina 21.2.2020 klo 17.00 – 20.00
Era Nova Bookshop, Sali (os. Kasarmikatu 2, 00140 Helsinki)
Session ohjaavat Crista Soskolne ja Lotta Leiwo

Crista Soskolne on vijnanajoogaopettaja sekä FM kulttuuriantropologi. Hänen intohimonaan on herkistää ihmisiä kuulemaan oman kehonsa sisäisiä viestejä ja olemaan yhteydessä sisäiseen luontoonsa sekä luontoon ympärillään. Hän ohjaa joogan viikkotuntien ja Naisen väki -sessioiden lisäksi Metsämeditaatioita, jossa mennään erilaisiin luonnon paikkoihin hiljentymään, aistimaan ja herkistymään oman kehon ja luonnon voimille. Kesäkuun viimeisellä viikolla Crista ohjaa Kolilla vuosittain naisille suunnatun Metsä meissä -retriitin. Tällä hetkellä hän kirjoittaa esikoisteostaan Naisen väestä.