Millaista joogaa ohjaan?

Millaista joogaa ohjaan?

Lähestyn joogaa pehmeyden ja lempeyden kautta. Liikkuvalla ja virtaavalla flow jooga-tunnilla teemme harjoituksen aina jonkin teeman ympärillä tutkaillen samalla harjoituksen niin fyysisiä kuin mentaalisiakin puolia. Minulle jooga on ennen kaikkea tasapainoa, on tärkeää oppia tuntemaan omat vahvuudet ja myös ne heikot ja pehmeät kohdat; myös itsen ’pimeä’ puoli on turvallista kohdata joogaharjoituksessa.

Lempeästi virtaava jooga

Tasapainon löytäminen on jatkuvaa liikettä ja se tekeekin joogasta mielenkiintoisen matkan joka ei koskaan pääty, se vain muuttaa muotoaan. Kaikki kehon liike ei näy aina ulospäin, joten tunneillani tehtävät harjoitukset eivät perustu ulkoiseen muotoon vaan sisäisen liikken, hengityksen ja olemisen tutkailuun. Turvallinen ja kivuton harjoitus on joogan ydintä, pidän parhaani mukaan huolen, että opit harjoittamaan joogaa omaa kehoasi kunnioittaen. Tämän tunnin jälkeen olo on virkeä ja energinen sekä kehomieli tuntuu joustavammalta. Tuntitasoni on avoin, joten voit rohkeasti tulla tutustumaan joogaan tunneilleni.

Yin ja restoratiivinen jooga

Yin jooga yhdistää perinteisen Kiinalaisen lääketieteen (TCM – Traditional Chinese Medicine) sekä joogan. Yin-tunnilla harjoittelemme rauhallisessa tahdissa keskittyen ulkoisen liikkeen hidastamiseen ja pysähtymiseen viipyen rentouttavissa asennoissa useita minuutteja. Kiinalainen yin&yang-symboli kuvaa mielestäni kauniisti koko joogan, ja elämän, olemusta. Kaikki on jatkuvassa muutoksessa ja yinissä on aina siemen yangia ja päinvastoin. Yin-harjoituksessa kehon liikkeen pysäyttäminen mahdollistaa harjoituksen siirtämisen mielen puolelle, hengitykseen ja keskittymisharjoituksiin. Tunneillani tutustutaan myös akupainantaan (akupunktiopisteiden itsehoitoon), joka on kiinalaisen lääketieteen yksi keskeinen hoitomuoto. Annan myös lempeitä minihierontoja tunnin aikana. Tunnin jälkeen olo on raukea – parhaimmillaan nukut yöunet sikeästi ja heräät uuteen päivään virkeänä ja energisenä.

Kun tulet tunnille ensimmäistä kertaa

Kerrothan tunnille ensimmäistä kertaa osallistuessasi, mikäli sinulla on ollut kipuja, vaivoja tai jotakin muuta mitä minun on hyvä ottaa huomioon tunnin aikana. Tällaisia asioita ovat esim. raskaus, selkä- ja niska-hartiavaivat, nivelrikko, polvikivut yms. Akuutin kiputilan olleessa päällä, tarkista hoitavalta lääkäriltäsi, soveltuuko joogaharjoitus tilanteeseesi. Joogakursseilla kerään jokaiselta uudelta asiakkaalta taustatietolomakkeen. Taustatietolomake hävitetään lain mukaisesti asiakassuhteen päätyttyä.