Metsän lumoissa – Metsäjoogakurssi

Metsän lumoissa - Metsäjoogakurssi

Tällä kurssilla annamme sisäisen metsän sävelen soida mielessämme, liikuttaa sieluamme ja kaikua kehossamme. Suomme itsellemme mahdollisuuden uppoutua metsänpeittoon ja metsäloitsujen lumouksen laskeutua yllemme. Kurssin harjoitukset pohjaavat joogaan ja somaattisiin kehoharjoitteisiin, pääpainon ollessa luonnolliseen kokemukseen asettumisessa. Harjoitusten lomassa tutustumme itämerensuomalaiseen perinteeseen, haltioidumme ja lumoudumme luonnon yksityiskohdista ja kehollisesta loitsustamme eli joogaharjoituksesta maailman kauneimmalla joogasalilla, metsän sylissä.

Pane maata mättäälle ja anna metsän lumota.

Karhun lumous

”Metän tyttö, metän neito
Metän kultainen kuningas,
Kun on kuulet karjan kellot
Helisevät hevosen kellot
Pane maata mättähälle
Nurmelle nukahtamahan.
(SKVR IX4:1311)

Kurssiaikataulu:

Loitsut 10.8. klo 18.00 – n. 20.00
Metsän sävel 17.8. klo 18.00 – n. 20.00
Metsänpeitto 31.8. klo 18.00 – n. 20.00
+ itsenäinen harjoitus väliviikolla.

Luonnossa emme voi vaikuttaa kaikkeen ympärillä tapahtuvaan, joten pidän aikataulun rentona ja lopetusaika on ilmoitettu noin klo 20. Päätämme klo 20.30 mennessä.

LOITSUT 10.8.
Metsään lähtiessä on ollut syytä loitsia, jotta metsän väki ottaisi vieraan, ihmisen, vastaan suopeasti ja olisi valmis suomaan antimiaan. Metsästysloitsuja on loitsittu metsälle lähtiessä ja metsään astuessa. Yllä olevassa loitsussa karhu lumotaan nukkumaan mättäälle, jotta metsänkävijä saisi kulkea turvassa metsässä. Loitsuilla on kommunikoitu näkymättömän maailman voimien kanssa ja mahdikkaat tietäjät ovat nostattaneet omaa luontoaan loitsiessaan parannusta sairalle.
Millainen voisi olla sinun kehollinen metsäloitsusi?
METSÄN SÄVEL 17.8
Inkeriläinen metsän sävel on ollut tapa laulaa metsässä. Metsän sävel ei ole ollut tietty nuotti tai laulu vaan muuntuva tapa olla metsässä, laulaa metsästä, metsälle ja metsän kanssa.
Miten metsäjoogan harjoitus voisi olla kaikkea tätä: metsässä, metsästä, metsälle ja metsän kanssa?
METSÄNPEITTO 31.8
Metsänpeitto on ollut salaperäinen lumoutumisen tila, jonne metsässä kulkeva, ihminen tai eläin, on saattanut joutua. Metsänpeitossa olija on sulautunut osaksi ympäristöä, muiden ihmisten näkymättömiin. Metsänpeitto on ollut pelottava mutta myös turvallinen tila, jossa metsänhaltia on huolehtinut, pitänyt lämpimänä ja ruokkinut.
Miten sinä lepäät luonnon lumouksessa?
Ohjaukseen osallistuneen palautetta
Kaipaatko lempeää ja juurevaa ohjausta metsän syliin? Tässä on teille erinomainen opas, ihana tietäjänainen ja joogaohjaaja Lotta Leiwo <3 Oon ollut useita kertoja Lotan kehittämillä JuuriJooga-tunneilla, joogannut Lotan ohjauksessa metsässä ja joka kerralla oon ollut vaikuttunut Lotan juurevasta, lempeästä ja mukavan rennosta otteesta ohjata. Kirsikkana (vaiko mustikkana?) kakun päällä syvä tietämys suomalaisesta (ja intialaisestakin) kansanperinteestä, niin lumoutuminen on taattu.
Pihla

Osallistujana saat metsäjoogasessioiden lisäksi ennakkotehtävän jonka avulla valmistautua kurssille, yhden itsenäisen harjoituksen sekä METTÄ -meditaatioäänitteen* mielikuvien metsäharjoittelua varten (koska aina ei ole mahdollista mennä metsään fyysisesti).

Jokainen sessio sisältää lyhyen alustuksen sekä itse harjoitusosion. Tapaamiset pidetään ulkona säästä riippumatta. Säähän voikin tällä kurssilla asennoitua varustelukysymyksenä ja mahdollisuutena lumoutua luonnosta myös ”haastavammissa” olosuhteissa.

HUOM! Tulethan mukaan vain mikäli et pelkää sammalta ja oksanpätkiä hiuksissasi, kastuvia sukkia sateen yllättäessä, pihkaa vaatteissasi, hyttysparvea ympärilläsi ja kuraa kynsiesi alla.
Tällä kurssilla luonto nimittäin tulee iholle – ja ihon alle.

Hinta?
Perus 65€ (sis. alv)
Support 77€ (sis. alv.)
Support-hinnan maksavat saavat lisäksi omalle laitteelle ladattavan 45min metsäjoogan harjoitusäänitteen (arvo 20€).

Kurssi toteutuu minimissään kahdeksalla osallistujalla, mukaan mahtuu max 12 metsästä lumoutujaa.

Koska?
Tapaamiset pidetään elokussa kolmena maanantaina 10–31.8.2020 klo 18.00 – n. 20.00

Ei tapaamista 24.8.

Suosittelen tekemään itsenäisen harjoituksen väliviikolla, jolloin ei ole tapaamista.

Missä?
Länsi-Herttoniemessä, Helsingissä.
Kokoonnumme Herttoniemen liikuntapuistossa urheilukentän kupeessa (os. Siilitie 12). Saat tarkemman osallistujainfon ja kartan kohtaamispaikalle ennen kurssin alkua.

Lisätiedot:
Sähköpostitse lotta@lottajooga.fi

Mitä saan tällä kurssilla?

  • Tietoa metsäisestä kansanperinteestämme sekä runolaulukulttuurista ja niiden myötä ehkä omista juuristasikin!
  • Kolme ohjattua metsäjoogasessiota á 2h
  • METTÄ -meditaatioäänitteen*
  • Ennakkotehtävän kurssille valmistautumista varten (kirjallinen ohje)
  • Ohjeet itsenäiseen harjoitukseen (kirjallinen ohje)

+ 45min. metsäjoogaäänitteen mikäli maksat support-hinnan!

Lisäksi luvassa yhdessäoloa samanmielisten kanssa. Mukaan mahtuu rajattu osallistujamäärä, joten kannattaa ilmoittautua pian!

* LottaJoogan kehittelemä METTÄ -harjoitus vie buddhalaisesta mettā -meditaatiosta tutun rakastavan ystävällisyyden mielikuvaharjoituksen luontoon. Mettā on palin kieltä ja tarkoittaa hyväntahtoisuutta. Suomenkielinen mettä taas on tuttavallinen nimitys lähinaapuristamme, metsästä ja tarkoittaa tässä yhteydessä ”mettään menemistä” mielikuvien tasolla. LottaJoogan METTÄ -meditaatiossa harjoitetaan rakastavaa ystävällisyyttä erityisesti luontoa kohtaan ja mennään mielikuvamatkalle metsään.