Metsän lumoissa – Metsäjoogakurssi

Metsäjoogakurssi

Metsän lumoissa

Helsingissä 11.8–1.9.2021

Suo itsellesi mahdollisuus uppoutua metsänpeittoon ja metsäloitsujen lumouksen laskeutua yllesi. Metsän lumoissa -metsäjoogakurssilla tutustut itämerensuomalaiseen kansanperinteeseen, haltioidut ja lumoudut luonnon yksityiskohdista sekä kehollisesta loitsusta eli joogaharjoituksesta maailman kauneimmalla joogasalilla, metsän sylissä.

Kurssi ei ole ”vain joogaa metsässä”: pääset tutustumaan toisiin samanmielisiin sekä opit itämerensuomalaisesta kansanperinteestä – ja ennen kaikkea itsestäsi. Jokainen harjoitus alkaa pienellä tietoiskulla päivän teemasta, jonka jälkeen teemme metsäjoogaharjoituksen. Kurssikerrat päättyvät yhteiseen piiriin metsässä. Päätöspiirissä jokainen voi halutessaan jakaa omasta kokemuksesta, tai jatkaa hiljentymistä omin päin metsässä. Sanoittamalla omaa kokemustasi syvennät ymmärrystäsi harjoituksesta myös itsellesi.

Kurssi pidetään Länsi-Herttoniemessä, Helsingissä.
Kokoonnumme Herttoniemen liikuntapuistossa urheilukentän kupeessa (os. Siilitie 12). Saat tarkemman osallistujainfon ja kartan kohtaamispaikalle ennen kurssin alkua.

Lisätiedot sähköpostitse lotta@lottajooga.fi

Lue alta tarkemmat kurssikertojen sisällöt ja ilmoittaudu mukaan!

Kurssiaikataulu:
11.8. JUURET – Metsän tilaan saapuminen
18.8. LOITSUTTU LUONTO – Maaginen metsä
25.8. METSÄSSÄ – Metsästä, metsän kanssa, metsälle…
1.9. LEPÄÄ LUONNOSSA – Metsänpeitto 

Kurssikerrat aina klo 18 – n. 20
Luonnossa emme voi vaikuttaa kaikkeen ympärillä tapahtuvaan, joten pidän aikataulun rentona ja lopetusaika on ilmoitettu noin klo 20.

Karhun lumous:

”Metän tyttö, metän neito
Metän kultainen kuningas,
Kun on kuulet karjan kellot
Helisevät hevosen kellot
Pane maata mättähälle
Nurmelle nukahtamahan.
(SKVR IX4:1311)

JUURET – Metsän tilaan saapuminen 11.8.2021

Tämä kerta on pyhitetty ryhmän tutustumiselle, kohtaamisille ja oman metsäsuhteen pohdiskelulle. Tapaamme luonnossa, asetumme piiriin ja juttelemme metsän merkityksellisyydestä sekä ennakkotehtävän annista. Kurssikerran aikana tutustutaan myös metsään, kurssimme varsinaisiin isäntiin ja emäntiin. Lopuksi tehdään metsäjoogaharjoitus ja tutustutaan kehollisen liikkeen kautta myös itseen.
Mikä sinulle on tärkeää luonnossa?

LOITSUTTU LUONTO – Maaginen metsä 18.8.2021

Harjoituksen inspiraationa loitsut. Millaisin rituaalein metsään on syytä astua, jotta metsänväki ottaisi saapujan vastaan mahdollisimman suopeasti? Metsästysloitsuja on loitsittu metsälle lähtiessä ja metsään astuessa. Yllä olevassa loitsussa karhu lumotaan nukkumaan mättäälle, jotta metsänkävijä saisi kulkea turvassa metsässä. Loitsuilla on kommunikoitu näkymättömän maailman kanssa ja mahdikkaat tietäjät ovat nostattaneet omaa luontoaan loitsiessaan parannusta sairaille.
Millainen voisi olla sinun kehollinen metsäloitsusi?

METSÄSSÄ – Metsästä, metsän kanssa, metsälle… 25.8.2021
Metsänpeitto on ollut salaperäinen lumoutumisen tila, jonne metsässä kulkeva, ihminen tai eläin, on saattanut joutua. Metsänpeitossa olija on sulautunut osaksi ympäristöä, muiden ihmisten näkymättömiin. Metsänpeitto on ollut pelottava mutta myös turvallinen tila, jossa metsänhaltia on huolehtinut, pitänyt lämpimänä ja ruokkinut.
Miten sinä lepäät luonnon lumouksessa?
LEPÄÄ LUONNOSSA – Metsänpeitto 1.9.2021

Metsänpeitto on ollut salaperäinen lumoutumisen tila, jonne metsässä kulkeva, ihminen tai eläin, on saattanut joutua. Metsänpeitossa olija on sulautunut osaksi ympäristöä, muilta ihmisiltä näkymättömiin. Metsänpeitto on ollut pelottava mutta myös turvallinen tila, jossa metsänhaltia on huolehtinut, pitänyt lämpimänä ja ruokkinut.
Miten sinä lepäät luonnon lumouksessa?

Hinta:
Normaalihinta: 85€
Työttömät, opiskelijat, eläkeläiset: 73€
(hinnat sis. alv. 10%)

Kurssi toteutuu minimissään kuudella osallistujalla, mukaan mahtuu max 14 metsästä lumoutujaa.
Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta. Laita sähköpostia jos haluat maksaa liikuntaedulla.

HUOM! Kurssi on kokonaisuus, joten ilmoittaudu mukaan vain, jos voit osallistua kaikille kerroille.

Dirt alert!
Tunnistatko itsesi seuraavista: et pelkää sammalta ja oksanpätkiä hiuksissasi, kastuvia sukkia sateen yllättäessä, pihkaa vaatteissasi, hyttysparvea ympärilläsi ja kuraa kynsiesi alla? Sitten kurssi on sinua varten!

Mitä saan tällä kurssilla?

  • Tietoa metsäisestä kansanperinteestämme sekä runolaulukulttuurista ja niiden myötä ehkä omista juuristasikin!
  • Neljä ohjattua metsäjoogasessiota á 2h
  • Ennakkotehtävän kurssille valmistautumista varten (kirjallinen ohje)
  • Rentoa yhdessäoloa ja ajatustenvaihtoa samanmielisten kanssa
  • Virkeyttä, energiaa ja intoa syksyyn

Mukaan suositulle kurssille mahtuu rajattu osallistujamäärä, joten kannattaa ilmoittautua heti!

Luontoharjoituksiin osallistuneen palautetta
Kaipaatko lempeää ja juurevaa ohjausta metsän syliin? Tässä on teille erinomainen opas, ihana tietäjänainen ja joogaohjaaja Lotta Leiwo <3 Oon ollut useita kertoja Lotan kehittämillä JuuriJooga-tunneilla, joogannut Lotan ohjauksessa metsässä ja joka kerralla oon ollut vaikuttunut Lotan juurevasta, lempeästä ja mukavan rennosta otteesta ohjata. Kirsikkana (vaiko mustikkana?) kakun päällä syvä tietämys suomalaisesta (ja intialaisestakin) kansanperinteestä, niin lumoutuminen on taattu.
Pihla