Metsämeditaatio

Talvipäivänseisauksen kynttilämeditaatio luonnossa

Sunnuntaina 22.12.2019 klo 15.30 - 16.45

 Ilmainen metsäjoogatapahtuma Herttoniemen lähiluonnossa.

Vuoden pimein päivä kaipaa valoa, rauhoittumista ja yhdessäoloa. Tule sytyttämään kynttilä ja rauhoittumaan hetkeksi joulun alla. Teemme lempeän lämmittävän metsäjoogaharjoituksen ja hiljennymme meditoimaan kynttilöiden valossa. Anna arkisen aherruksen tauota ja asetu joulun ajan rauhaan tässä yhteisessä suomalaisesta kansanperinteestä inspiroituneessa seremoniassa. Tässä tapahumassa kuulet lisäksi Kalevalaista runonlausuntaa sekä tietoa vanhan kansan jouluperinteistä.

”Tuomaasta housut naulaan, alkaa joulurauha.”

Vanhan kansan joulurauha alkoi Tuomaan päivästä (21.12) jolloin rauhoituttiin joulun viettoon. Kaikkien jouluvalmisteluiden tuli olla valmiina Tuomaaseen mennessä. Tuomaan päivästä Nuutin päivään asti oltiin pirtissä ja istuskeltiin oljilla. Töitä ei tehty, ei edes puhdetöitä (!!) Tuomaanpäivästä alkoi myös ns. pesäpäivät: Auringon (tai Päivättären) sanotaan olevan kolme päivää pesässään, mistä se nousee jouluaamuna ja uusi vuodenkierto voi alkaa. Olut on ollut tärkeä osa Tuomaan sekä joulun viettoa ja skandinaavisissa perinteissä talvipäivänseisauksen aikaan on myös uhrattu jumalille ja haltioille sekä hengille. Kuulet kaikesta tästä lisää tapahtumassa!

Koska: Sunnuntaina 22.12.2019 klo 15.30 – 16.45 (aurinko laskee pesäänsä klo 15.13)
Tapahtuman kesto on ohjeellinen, päätämme viimeistään klo 17.00. Kestoon vaikuttaa sää ja muut luonnonvoimat sekä osallistujien toiveet.
Paikka:
Kokoonnumme Herttoniemen Liikuntapuiston (os. Siilitie 12) urheilukentän kupeessa.
Saat tarkemman osallistujainfon ja kartan kohtaamispaikalle ilmoittauduttuasi.
Ilmoittautuminen: Holvi-kaupassani.

**SÄÄVARAUS**
Jos ilmojen herrat ja rouvat tarjoilevat kaatosadetta tai muuta ihan hurjaa säätä, tapahtuma peruuntuu. Ilmoitan peruutuksesta tekstiviestitse ilmoittautuneille sekä facebook -tapahtumassa.

MIKSI ILMOITTAUTUMINEN HOLVISSA?

Toivon että sitoudut osallistumiseesi ja kunnioitat järjestäjän tarjoamaa ilmaista sisältöä tekemällä ilmoittautumisen muutakin kuin some-eventtiin klikkaamalla. Näin tiedän kuinka moni on todellisuudessa tulossa ja myös somea välttelevät voivat kätevästi ilmoittautua mukaan. Sinä taas löydät osallistujainfon kätevästi sähköpostistasi.

Voit ladata osallistujainfon ilmoittautumisen päätteeksi selaimessasi kohdasta ”Lataa tiedosto” tai sähköpostiisi saapuvasta tilausvahvistuksesta kohdasta ”Lataukset”. Viesti saattaa tulla myös esim. englanniksi, riippuen selaimesi ja sähköpostiohjelmasi kieliasetuksista.

Löydät osallistujainfon myös täältä.

Ota mukaan:

  • Hautakynttilä tai muu vastaava ulkokäyttöön soveltuva turvallinen kynttilä. Voit tuoda useammankin kynttilän niin saamme kauniin kynttilämeren aikaiseksi!
  • Tarpeeksi lämmintä vaatetta. Istumme tovin paikallaan, joten varaudu lämpimämmin kuin "normaaliin" ulkoiluun.
  • Retkimuki tai muu vastaava
  • Istuma-alusta ja/tai viltti
  • Lämmintä juotavaa