Metsämeditaatio

Talvipäivänseisauksen kynttilämeditaatio luonnossa

Sunnuntaina 20.12.2020 klo 15.30 - 17.00

Metsäjoogatapahtuma Herttoniemen lähiluonnossa.

Vuoden pimein päivä kaipaa valoa, rauhoittumista ja yhdessäoloa. Tule sytyttämään kynttilä ja rauhoittumaan hetkeksi joulun alla. Teemme lempeän lämmittävän metsäjoogaharjoituksen ja hiljennymme meditoimaan kynttilöiden valossa. Anna arkisen aherruksen tauota ja asetu joulun ajan rauhaan tässä yhteisessä itämerensuomalaisesta kansanperinteestä inspiroituneessa seremoniassa. Tässä tapahumassa kuulet lisäksi Kalevalamittaisia runoja sekä tietoa vanhan kansan jouluperinteistä.

”Tuomaasta housut naulaan, alkaa joulurauha.”

Vanhan kansan joulurauha alkoi Tuomaan päivästä (21.12) jolloin rauhoituttiin joulun viettoon. Kaikkien jouluvalmisteluiden tuli olla valmiina Tuomaaseen mennessä. Tuomaan päivästä Nuutin päivään asti oltiin pirtissä ja istuskeltiin oljilla. Töitä ei tehty, ei edes puhdetöitä (!!) Tuomaanpäivästä alkoi myös ns. pesäpäivät: Auringon (tai Päivättären) sanotaan olevan kolme päivää pesässään, mistä se nousee jouluaamuna ja uusi vuodenkierto voi alkaa. Olut on ollut tärkeä osa Tuomaan sekä joulun viettoa ja skandinaavisissa perinteissä talvipäivänseisauksen aikaan on myös uhrattu jumalille ja haltioille sekä hengille. Kuulet kaikesta tästä lisää tapahtumassa!

Koska: Sunnuntaina talvipäivänseisauksen aattona 20.12.2020 klo 15.30 – 17.00
Paikka: Kokoonnumme Herttoniemen Liikuntapuiston (os. Siilitie 12) urheilukentän kupeessa. Saat tarkemman osallistujainfon ja kartan kohtaamispaikalle tapahtumaviikolla sähköpostitse.
Hinta:
Joulun kunniaksi vain 10€

Ilmoittautuminen: Holvi-kaupassani.

**SÄÄVARAUS**
Jos ilmojen herrat ja rouvat tarjoilevat kaatosadetta tai muuta ihan hurjaa säätä, tapahtuma peruuntuu. Ilmoitan peruutuksesta tekstiviestitse ilmoittautuneille viimeistään tapahtumapäivän aamuna. Mikäli tapahtuma peruuntuu ohjaajan aloitteesta, maksetaan osallistumismaksu takaisin osallistujille.

HUOM! Vain maksamalla varmistat paikkasi. Maksua ei palauteta mikäli oletkin estynyt tulemasta, mutta voit antaa/myydä paikan eteenpäin. Palautukset vain poikkeustapauksissa.

Anna myös puhelinnumerosi maksun yhteydessä, ilmoitan äkillisistä muutoksista tekstiviestitse.

Ota mukaan: