Metsämaanantai: Värikylpy

Metsämaanantai: Värikylpy

Harjoitus

Syksyn ruska on ainakin täällä etelässä nyt parhaimmillaan. Metsäjoogassa toistuva palaute, jota kuulen, on se että on ihanaa pysähtyä aistimaan metsää ja luontoa. Useat osallistujat saattavat esimerkiksi lenkkeillä luonnossa, mutta ohi juostessa ei aisti ympäristöä samalla tavoin kuin pysähtyessä aistimisen äärelle. Mitäpä jos tänään lähtisitkin metsään hitailemaan ja kokemaan upean ruskan? Voit lähteä metsään vähän samalla tavalla kuin asettuisit aistimaan ihanaa kylpyä: nautiskellen, oleskellen ja rauhallisesti. Voit pysähtyä tarkastelemaan yksittäisen mustikan varpua tai vaahteran lehteä. Silitellä sammalia ja katsella puiden latvoja. Antaa syksyisen konfettisateen leijua yllesi tuulenvireen havisuttaessa lehtiä puista. Nauti väriloistosta ennen marraskuun harmautta.

Metsämaanantain kutsu: Lähde metsään värikylpyyn!

Jos haluat inspiraatiota metsän aistimiseen aistimeditaatioiden kautta, kurkkaa kevään metsämaanantai-julkaisut alta. Voit soveltaa esimerkiksi makuaistiharjoituksen puolukoiden, karpaloiden tai vaikkapa omien eväiden maisteluun! Jos syyssää on jo kirpsakka, tuntoaistia voi herkistää vaikkapa sormenpäihin ja kosketella erilaisia lehtiä ja havuja.

 ***Metsämaanantai on LottaJoogan inspiraatiopäivä, joka kutsuu sinut haahuilemaan ja aistimaan metsää hitaasti aina(kin) maanantaisin. Metsämaanantain somesisällöt ammentavat suomalaisesta metsästä: kansanperinteestä, erilaisista harjoituksista, metsätieteistäkin. Voit halutessasi jakaa omia Metsämaanantai-kokemuksiasi somessa tunnisteella #metsämaanantai ***

ruskametsä, maassa keltaisia ja punaisia vaahteran lehtiä. Kuvassa myös pieni pystykorvainen ruskea koira (mittelspitz).
Lähikuva syksyisestä mustikanvarvusta joka on värjäytynyt punaiseksi. Taustalla puiden runkoja
kuvan yläosassa tummahkoja syyspilviä, kuvan alaosassa keltaisia ja oransseja vaahteranlatvoja

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *