Metsämaanantai: Puuyhteys osa 1

Metsämaanantai: Puuyhteys osa 1

Puun juuret ovat mielestäni ihmeellisiä. Ne kurottautuvat laajalle, jopa kilometrien mittaisina polveilevina haaroina muodostaen metsässä tiiviin kommunikaatoverkoston yhdessä sienien kanssa. Niiden avulla puu viestii, vastaanottaa ravinteita, pysyy pystyssä. On oikeastaan aika ihmeellistä, että puu elää siinä samalla kohdalla, mihin se alkaa itää, koko elämänsä. Ja saa kaiken tarvitsemansa juuri siinä.
 
Juttelimme eilen opekollegoiden kanssa (etänä tietenkin) yhteydestä. Mitä se oikeastaan on, yhteys johonkin? Minulle yhteys on aktiivista jotain kohti kurottamista. Yhteys ei tapahdu passiivisesti vaan tarvitsemme yhä uudestaan yhteyden aktivoimisen rituaaleja, kuten sen että olimme zoomin välityksellä yhteydessä toisiimme ja olemme vuorovaikutuksessa.
 
Voisimmeko me ihmisetkin tunnistaa omat juuremme ja antaan niiden ulottua syvälle (olivatpa ne missä maailman kolkassa tahansa) samalla kurkottaen kohti sitä mitä tarvitsemme? Elinvoimaa löytyy molemmista suunnista. Voisimmeko mekin imeä ravinteita niin ylhäältä kuin alhaalta tunnistaen niin valon kuin varjonkin tarpeet?
 
Shamanistisessa maailmankuvassa on ajateltu maailman jakautuneet kolmelle tasolle aliseen, keskiseen ja yliseen. Vähän niinkuin puukin: Siinä missä puun juuret kurottavat maan alle, on esivanhempamme ajatelleet alisen maailman kuuluvan kuolleille jossa he jatkavat ”elämää” uudessa muodossaan, tuonelanvirran tuolla puolen. Alinen voisi olla myös metafora alitajunnallemme. Keskinen on kuin puun runko, vankasti (tai oikeastaan jakautuneena, känkkyräisenä, mutkittelevana ja ympäristön olosuhteisiin mukautuneena) tässä ”päivätietoisuudessa” seisova järjen ja rationaalisuuden, ”normaalin” elämisen maailma. Ylinen taas on korkeammille voimille varattu maailma. Itse ajattelen ylisen symboloivan yhteyttä tai kosmisempia voimia. Jotain mikä menee ”yli ymmärryksen”.
 
Puu elää samaan aikaan näissä kolmessa maailmassa. Voisiko puun kanssa yhdessä olla yhteydessä kaikkiin elämän tasoihin?
 
Metsämaanantain kutsu: Nojaudu tänään puuhun, tunnetko yhteyden?
 
Kuva: Raisa Kyllikki Ranta
#metsämaanantai #metsähaaste #metsäjooga #lumouduluonnosta
#metsästäammennettu #puuyhteys #hengitysharjoitus
#metsähaahuilukunniaan
***Metsämaanantai on LottaJoogan inspiraatiopäivä joka kutsuu sinut haahuilemaan ja aistimaan metsää hitaasti aina(kin) maanantaisin. Metsämaanantain sisällöt ammentavat suomalaisesta metsästä: kansanperinteestä, erilaisista harjoituksista, metsätieteistäkin. Voit halutessasi jakaa omia Metsämaanantai-kokemuksiasi somessa tunnisteella #metsämaanantai ***
 
 

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *