Aistit: Tunto

Metsämaanantai: Aistit/ Tunto

Harjoitus

Kevään tullen aistimme ikään kuin heräävät eloon yhdessä luonnon kanssa. Metsämaanantain toukokuu on omistettu aisteille ja aistimeditaatiolle metsässä. Tässä harjoituksessa keskitytään tuntoaistiin jalkojen kautta.

Vapauta varpaat

Jalkamme ovat koko pitkän talven olleet kenkien vankilassa. Jalkaterän luut ja lihakset ovat siten olleet pitkään tilassa, jossa niiden luonnollinen liike on ollut rajoitettua. Jalkojesi hyvinvoinnille, tasapainolle – ja myös vastustuskyvyllesi tekee hyvää välillä riisua kengät ja aistia maaperää paljain jaloin. Epätasaisella alustalla kävely voi tuntua aluksi haastavalta, mutta jalkasi kyllä tottuvat siihen.

Metsämaanantain kutsu: Vapauta varpaasi aistimaan metsää kanssasi.

Anna jalkojesi juurtua metsän tilaan. Aisti sammalta, neulasia, hiekkaa: erilaisia pintoja ja struktuureja. Lipsuttele lätäkössä, kävele kalliolla. Vilkuttele varpaitasi varvikon kätkössä.

Anna jaloillesi aikaa tottua uuteen tapaan liikkua. Kokeile ensin vaikkapa 10-15min. oleilua ja rauhaisaa kävelyä ilman kenkiä luonnossa. Suosittelen aluksi toistamaan harjoitusta muutamia kertoja viikossa ja pidentämään pikkuhiljaa paljasjaloin tekemiäsi aistikävelyitä. Ehkä jossain vaiheessa huomaat kuinka voit tehdä koko metsäretken ilman kenkiä!

 ***Metsämaanantai on LottaJoogan inspiraatiopäivä, joka kutsuu sinut haahuilemaan ja aistimaan metsää hitaasti aina(kin) maanantaisin. Metsämaanantain somesisällöt ammentavat suomalaisesta metsästä: kansanperinteestä, erilaisista harjoituksista, metsätieteistäkin. Voit halutessasi jakaa omia Metsämaanantai-kokemuksiasi somessa tunnisteella #metsämaanantai ***

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *