Metsäjoogatunnit

Metsäjooga

Mesäjoogassa tehdään kehon ja mielen harjoituksia luonnossa. Keskiössä on kuitenkin luonnon tilaan asettuminen sekä luonnon aistiminen rauhallisessa tahdissa. Helpot ja lempeät harjoitukset luonnon sylissä auttavat sinua rentoutumaan ja vapautumaan.  Metsäjoogatunneilla tehtävät harjoitukset sopivat kaikille luonnossa olemisesta ja joogasta kiinnostuneille. Tunnit on mahdollista järjestää myös esteettömänä.

Metsässä voimme peilata sisäistä maailmaamme joogaharjoitusten ja luonnon kanssa vuorovaikutuksessa. LottaJoogan metsäjoogassa tutustut luonnossa tehtävien mieltä rauhoittavien joogaharjoitusten lisäksi pohjoisen mytologioihin sekä eri alueiden kansanperinteisiin. Metsäjoogaharjoitusten myötä haluan myös herätellä ajatuksia siitä, miten me ihmiset yhtenä eläinlajina voisimme palvella luontoa.

Ohjaan metsäjoogaa Länsi-Herttoniemessä ympäri vuoden. Koko harjoitus vietetään hiljaisuudessa tutustuen itseen ja ympäröivään luontoon. Jos haluat järjestää metsäjoogatunnin tai -kurssin omalle ryhmällesi, voidaan tunti järjestää myös haluamassanne luontokohteessa!

Metsäjoogatunnit 2022

Metsäjoogatunneilla kävelemme hiljaisuudessa metsään, missä teemme lempeän lämmittäviä metsäjoogaharjoituksia ja hiljennymme meditoimaan hetkeksi. Kuulet tunneilla myös kansanperinteistä. Lue lisää metsäjoogatuntien sisällöstä ”Mitä metsäjoogassa tehdään?” blogitekstistä >>

Tunnit pidetään noin kerran kuukaudessa. Talvikuukausina teemme metsässä erilaisia harjoituksia rauhallisen kävelyn lomassa, jotta pysymme lämpiminä. Kevään tullen antaudumme seuraamaan heräävää luontoa kaikin aistein antaen myös oman kehomme herätä virtaavampaan harjoitukseen. Harjoituksia tehdään ohjatusti niin ryhmässä kuin itsenäisemmin luontoon uppoutuen. Varustaudu tunneille tarpeeksi lämpimästi, vedenpitäviin vaatteisiin ja kenkiin. Ota mukaan oma alusta, jotta voit istua hetkeksi hangelle tai mättäälle tunnin lopuksi meditoimaan. Talvella kannattaa pakata reppuun mukaan lisävaatetta tai vaikka iso lämmin huivi, kesällä ötökkäkarkotteita ja virkistävää vettä.

Paikka: Kokoonnumme tunnin aluksi Herttoniemen Liikuntapuiston urheilukentän kupeessa (os. Siilitie 12). Saat osallistujainfon ja kartan kohtaamispaikalle ennen tuntia sähköpostitse.

Maksuvälineenä käy myös työnantajan tarjoama liikuntaetu (Smartum, ePassi, Eazybreak, Edenred). Tässä tapauksessa ilmoittaudu sähköpostitse lotta@lottajooga.fi.

Katso tulevat tunnit ja ilmoittautumislinkit alta. Tunnit toteutuvat kun ilmoittautuneita on vähintään kahdeksan. Jos tunneilla on tilaa, ilmoittautumisaikaa jatketaan tapahtumapäivään saakka.

LottaJooga pidättää oikeuden muutoksiin.

HUOM! Avoimet kertamaksulliset metsäjoogatunnit jäävät 1.1.2023 alkaen tauolle toistaiseksi. Ohjaan jatkossa ainoastaan yritysryhmiä ja ykstyistunteja.

Syksy 2022 tunnit:

Kädet, tuikkukynttilä

Joulukuu erikoistapahtuma

Valoa vuoden pimeimpään aikaan! Jo perinteeksi muodostunut joulunajan kynttilämeditaatio pimenevässä metsässä. Tule sytyttämään kynttilä ja rauhoittumaan hetkeksi.

Kävelemme hiljaisuudessa metsään, missä teemme lempeän lämmittäviä metsäjoogaharjoituksia ja hiljennymme meditoimaan kynttilöiden valossa metsän pimenevään syliin. Kuulet tapahtumassa myös joulunajan kansanperinteistä. Retki tehdään pimenevään metsään, missä turvanamme on toistemme seura, kynttilöiden lempeä valo ja luonnon suloinen syli.

Kynttilämeditaatio sunnuntaina 18.12.2022
Klo 15.30 - 17.30
Hinta: 20€/ hlö
Ilmoittaudu viimeistään 15.12.!