Metsäjooga

Metsäjooga

Metsä tarjoaa mahdollisuuden hiljentyä, hidastaa ja hengittää. Mitä opittavaa meillä on juuristamme, mitä metsä voi opettaa meille itsestämme? Mitä me voimme antaa metsälle?

Metsäjoogassa teemme joogan perinteisiä harjoituksia luonnon omalla joogastudiolla. Keskiössä on kuitenkin luonnon tilaan asettuminen, itseen ja kansanperinteeseemme upputuminen sekä luonnon aistiminen rauhallisessa tahdissa. Helpot ja lempeät harjoitukset luonnon sylissä auttavat sinua rentoutumaan ja vapautumaan. Metsä opettaa kärsivällisyyttä ja ymmärrystä siitä, että kaikki tapahtuu aikanaan, omassa syklissään. Metsäjoogatunneilla tehtävät harjoitukset sopivat kaikille luonnossa olemisesta ja joogasta kiinnostuneille.

Tiesitkö että suomen kielen sana luonto on vasta 1700-luvulta alkaen merkinnyt ihmisen ulkopuolista maailmaa, ympäristöä, kuten sen nykyään tulkitsemme? Luonto liittyy myös luomiseen. Karjalan kieli tuntee edelleen luonto-sanan vain ihmisen luonteen, haltiasielun tai perusolemuksen merkityksessä. Luonto on jotain mitä ihmisellä on syntyessään.

Metsäjoogassa luonto ja ympäristö voi peilata sisäistä maailmaamme. LottaJoogan metsäjoogassa tutustut luonnossa tehtävien mieltä rauhoittavien joogaharjoitusten lisäksi itämerensuomalaiseen mytologiaan sekä kansanperinteeseen, pohjoisten metsien kulttuurisiin juuriin. Metsäjooga-harjoitusten myötä haluan myös herättää ajatuksia siitä, miten me ihmiset yhtenä eläinlajina voisimme palvella luontoa, olla osa sitä aidosti.

Ohjaan metsäjoogaa omassa ”koti”metsässäni Länsi-Herttoniemessä  kurssimuotoisesti sekä yksittäisinä tunteina. Pidän metsässä myös miniretriittejä, joissa yhteinen aika vietetään hiljaisuudessa tutustueen itseen ja ympäröivään luontoon. Jos haluat järjestää metsäjoogatunnin tai -kurssin omalle ryhmällesi, voidaan tunti järjestää myös haluamassanne luontokohteessa ympäri Suomen!