Metsäjooga

Metsäjooga

Metsässä on jotain maagista. Metsä tarjoaa upean mahdollisuuden hiljentyä, hidastaa ja hengittää. Mitä opittavaa meillä on juuristamme, mitä metsä voi meille kertoa itsestämme? Tule kokeilemaan miten voit mennä ihan metsään ja samalla kohdata jotain tärkeää itsessäsi.  Metsäjoogassa luonto ja ympäristö peilaa sisäistä maailmaamme. LottaJoogan metsäjoogassa tutustut  luonnossa tehtävien mieltä rauhoittavien joogaharjoitusten lisäksi suomalaiseen mytologiaan sekä kansanperinteeseen, kulttuurimme muinaisiin juuriin.

Tulevat metsäjoogatapahtumat löydät täältä >>

LottaJooga lahjoitti vuonna 2019 kaikista metsäjoogatapahtumieni osallistumismaksuista sekä metsäjoogan yrityskeikkojen ja yksityisryhmien palkkioistani 10%  Suomen Luonnonsuojeluliitolle metsen, vesien ja soiden suojeluun. Lahjoitukseen kertyi huikeat 450€. Kiitos kaikille metsäjoogeille ja tietenkin maailman kauneimmalle joogastudiolle, Suomen luonnolle.

Myös vuonna 2020 aiomme lahjoittaa metsäjoogan tuotoista osan Suomen Luonnonsuojeluliitolle.

Ohjaan metsäjoogaa omassa ”koti”metsässäni Länsi-Herttoniemessä  kurssimuotoisesti sekä yksittäisinä tunteina. Pidän metsässä myös miniretriittejä joissa yhteinen aika vietetään hiljaisuudessa tutustueen itseen. Monet ovat kokeneet hiljaisuudessa ryhmässä vietetyn ajan lohdullisena, huojentavana tai vapauttavana. Hiljaisuus riisuu roolit ja voimme olla vain omia itsejämme. Jos haluat järjestää metsäjoogatunnin tai -kurssin omalle ryhmällesi, voidaan tunti järjestää myös haluamassanne lokaatiossa. Lue lisää yksityistunneista täältä >>

Metsäjoogan ideologiaan kuuluu ottaa vastaan ja hyväksyä luonnon tarjoamat mahdollisuudet sekä haasteet. Luonnon näkökulmasta ei ole ”huonoa” säätä, joskus sataa, jotta luonto voisi kukoistaa ja samasta syystä välillä paistaa. Vuodenaikojen vaihtelut muodostavat  syklejä joita myös jokaisen ihmisen elämässä luonnostaan on. Metsä auttaa meitä muistamaan ja näkemään omat syklimme ja toimimaan niitä kunnioittaen. Metsäjooga ei siis ole säähän sidottu harjoitus, vaan harjoituksia voi tehdä ympäri vuoden ja säällä kuin säällä.

Metsä ei ole tilausravintola josta voit tilata itsellesi mitä tarvitset tai haluat. Metsä opettaa meitä olemaan kiitollisia siitä mitä voimme kokea ja saada sillä kertaa. Samalla opimme ehkä suhtautumaan myös muihin elämän tarjoamiin asioihin samalla tavoin. Suomen kielessä onkin kauniisti kuvattu tätä kutsumalla metsästystä ja metsälle lähtemistä pyyntimatkaksi. Sellaiseksi voisi myös metsäjoogaharjoitusta kutsua, voimme vain pyytää ja ottaa vastaan mitä kulloisellakin kerralla saamme.

Voit lukea metsäjoogan osallistujainfon täältä. Toimitan jokaiselle tunnille osallistujalle myös oman, kyseisen tapahtuman osallistujainfon maksukuitin yhteydessä latauslinkkinä (linkki löytyy sähköpostiviestistä).

metsäjooga

Helsingin Sanomat kirjoitti Metsäjoogasta
Metsäjoogassa ammennetaan luonnon rauhasta, eikä sade tai loskakaan ole hataksi – ”Vuosisadat on selvitty ilman goretex-takkeja ja -housuja”
Lue juttu Hesarin sivuilta >>

Metsäjoogassa liikutaan ja filosofoidaan Kalevalan hengessä.

Mia Jokinivan Metsäjooga  tarjoaa jokaiselle joogasta kiinnostuneelle kimmokkeen leppoisaan metsässä oleiluun ja kiehtovia sukelluksia niin Kalevalan kuin intialaisen joogafilosofiankin maailmaan.

Hintaan lisätään verkkokaupassa postikulut.

Metsä = Pyhä = Metsä

Suomalaisessa kansanuskossa ja esi-kristillisessä traditiossa metsä on merkinnyt jotain muuta(kin) kuin vain ”aluetta jonka pääasiallinen kasvillisuus on puita”. Metsä sanana on merkinnyt rajaa, äärtä ja syrjää. Samoja merkityksiä ovat suomalaiset antaneet myös sanalle pyhä. Eri kielissä pyhän merkityksiä ovat myös terveys, eheys ja voima. Sekä pyhän että metsän eräänlainen synonyymi on sana erä. .

Metsä on ollut aina suomalaisten ”tarveaitta”, tosin aiemmin hieman kestävämmällä kehityspohjalla kuin nykyään. Aiemmin nähtiin, että jos metsää ”käytti” liikaa hyödykseen, sai metsän väen vihat niskoilleen. Metsä on (ollut) kiehtova ja pelottava, kaukainen ja läheinen samaan aikaan.

Suomalainen on niin tottunut näkemään metsän puurajan tasaisena taivasta vasten, että ihan viime aikoihin saakka myös kaupunkiarkkitehtuurimme on pyrkinyt pitämään katseellemme tutun ja turvallisen tasaisen talojen kattolinjan taivasta vasten. Ainoastaan kirkoilla on ollut oikeus poiketa tasaisesta kaupunkisilhuetista ja kurottaa korkeuksiin. Nykyään tasaista rajapintaa halkoo tehtaiden piiput ja tornitalot, pyhän käsityksen muutoksen symboliikkaa lie siinäkin? Pyhään liittyy aina myös arvot. Arvotammeko rahan ja tuoton kaiken edelle unohtaen mistä tulemme ja mikä on todella arvokasta? Olisiko jo aika palata pyhään mesään?

Lähteet:
Anttonen, Veikko: Erä- ja metsäluonnon pyhyys
Tarkka, Lotte: Metsolan merkki – metsän olento ja kuva vienalaisrunostossa
Molemmat artikkelit teoksesta: Kalevalaseuran vuosikirja 73: Metsä ja metsänviljaa (toim. Laaksonen & Mettomäki). Helsinki, SKS.