Lotta

Hei,

Olen Lotta, joogaopettaja (RYT200), kulttuurien tutkimuksen yliopisto-opiskelija, vaimo, koiranomistaja, metsää rakastava kaupungistunut maalainen, raastimia keräilevä ja maailman pieniä ihmeitä ihmettelevä nainen. Ohjaan lempeän rauhallista, kaikille soveltuvaa joogaa ja innostun kulttuurien taustoilla vaikuttavista myyttisistä tarinoista ja hahmoista.

Olen opettanut joogaa vuodesta 2015 alkaen ja harjoitellut aktiivisesti eri joogatyylejä vuodesta 2008 alkaen. On-off rakkauden jälkeen joogamatolle minut pysyvästi palautti joogan tuoma tasapaino sekä matolla opittujen asioiden yhteys muuhun elämään ja arkeen. Olen kokenut suuria oivalluksia itsestäni, ja elämästä, joogan avulla. Nämä oivallukset ovat tuoneet minut joogaopettajuuden tielle. Toivon, että jokainen tunneilleni osallistunut voisi löytää itsestään jotain lempeää ja ihmeellistä, turvapaikan johon voi elämän myllerryksissä käpertyä.

Opiskelin joogaopettajan peruskoulutuksen Mia Jokinivan, Jenni Morrison-Jackin ja Cole Danon johdolla Villa Mandalan RYT200-koulutuksessa josta valmistuin vuonna 2016. Opetukseeni on vaikuttanut myös Satu Tuomela sekä taustani personal trainerina ja wellness coachina. Suurin opettajani on kuitenkin ollut sairastuminen masennukseen, jooga on antanut paljon työkaluja sairauden kanssa elämiseen ja auttanut myös löytämään ääneni joogaopettajana. Jooga on syli johon voin aina kaatua. Tunneillani joogataan rauhallisessa ja lempeässä tahdissa itseä ja kehoa kuunnellen, tutustuen itseen kunakin hetkenä uudelleen. Hyödynnän opetuksessani kokemuksellisuutta ja rohkaisen sinua hyväksymään itsesi sellaisena kuin olet, tästä oivalluksesta olen itse löytänyt voimaa ja lohtua myös vaikeampina päivinä. Jokainen meistä on ansainnut vähintäänkin oman rakkautensa!

Tuon tunneille mukaan myös elementtejä yin-joogan tausta-ajatuksista ja rohkaisen viemään joogamatolla saavutetut oivallukset omaan arkeen. Rauhallisemmilla tunneilla (yin-jooga) tutustutaan myös akupistepainantaan ja saatat saada loppurentoutuksessa minipäähieronnan tai reikihoitoa. Tutustu tuntikuvauksiin täällä ja katso tuntiaikataulut täältä.

Olen Yoga Alliancen sertifioitu joogaopettaja (RYT200) ja kouluttaudun säännöllisesti erilaisin kurssein kehittäen itseäni ammatillisesti. Tällä hetkellä olen erityisen inspiroitunut suomalaisuuden juurista (joogassa ja suomalaisuudessa onkin yllättävän paljon yhtäläisyyksiä!) ja aloitin elokuussa 2018 Helsingin yliopistossa kulttuurien tutkimuksen opinnot folkloristiikan ja uskontotieteiden parissa.

Lisäksi olen sertifioitu FAF Personal Trainer (kansainvälinen YMCA awards -sertifikaatti, entinen CYQ) sekä FAF Wellness Coach ja olen ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja vuodesta 2011. Olen työskennellyt liikunnan ja hyvinvoinnin parissa vuodesta 2010 erilaisissa tehtävissä, mikä on antanut minulle monipuolisen näkemyksen ihmisen hyvinvoinnista, motivoitelusta ja asiakastyöstä. Voit lukea lisää personal trainer -palveluistani lisää täältä. Voit saada minulta myös joogan yksityistunteja?

Lotta mediassa