Loitsupiiri Online

JuuriJooga - Loitsupiiri ONLINE

Teema: Puun Synty
pe 26.3.2021 klo 18 - 20

Itse vanha Väinämöinen
Sito hiekan helmahansa,
Läksi maata kylvämähän.
Kylvi soita, kylvi maita,
 Kylvi kato-kankahia,
Suot kylvi, kanarvat kasvo,
Mäjet kylvi, männyt kasvo.
Susi juoksi suota myöten,
Karhu kangasta samosi…
Puun syntyloitsu SKVR XII1: 3999

Suon neiti, kanervan poika,
Lähti soita kylvämähän,
Taaroja tihittämähän.
Suot kylvi, kanervat kasvoi,
Mäet kylvi, männyt kasvoi,
Kummut kylvi, kuuset kasvoi…
Puun syntyloitsu SKVR XII1: 4029

Itämerensuomalaisessa kansanperinteessä haltioita, maahisia, metsän väkeä ja tuonpuoleista on puhuteltu loitsuin. Syntyloitsujen tunteminen on mahdollistanut ihmisen hallintapiirin ulottumattomiin normaalisti kuuluvien voimien, kuten käärmeiden, metsän tai tulen väen, suitsimisen. Syntysanoilla on hoidettu ja parannettu. Loitsut ovat olleet kieli, jolla puhuttelemme tuntematonta ja kerromme syvimmät tarpeemme.

Tule tutustumaan itämerensuomalaiseen loitsuperinteeseen ja löytämään omat syntysanasi kevään kynnyksellä. Kevään elementti on puu, joka ilmentää luonnon uusiutumis- ja luomisvoimaa. Tämä kaikki kasvu on nähtävillämme kun katselemme keväällä ympärillemme. Maaliskuisen Loitsupiirn teema onkin Puun syntysanat, joiden kautta tutustumme loitsuihin.

Tässä Loitsupiirissä kuulet myös itämerensuomalaisen perinteen sielukäsityksestä peilaten sitä omaan elämääsi. Luomme harjoituksen aikana oman sielupuun, jonka pohjalta valmistat oman loitsusi palvelemaan tämänhetkistä elämäntilannettasi. Lopuksi loitsimme uudet syntyloitsumme ilmoille kehollisesti joogaten.

Miten voisit omassa kehollisessa loitsussasi löytää puun ytimen ja kasvaa kohti kevättä oman syntyloitsusi siemenestä?

Saat ennen tapahtumaa ennakkoharjoituksen, jonka avulla voit valmistautua Loitsupiiriin. Ilmoittauduthan siis viimeistään 23.3. jotta ehdit tehdä ennakkoharjoituksen. Lisäksi saat tapahtuman yhteydessä eväitä loitsusi jatkokäyttöön.

KOSKA: Perjantaina 26.3.2021 klo 18.00 – 20.00
MISSÄ:
Zoomissa
HINTA:
25€ (sis. alv. 10%)
OHJAAJA:
Lotta Leiwo,
kansanperinteeseen ja loitsuihin erikoistunut joogaopettaja.

Vain maksamalla varmistat paikkasi. Jo maksettua osallistumismaksua ei palauteta mikäli oletkin estynyt osallistumasta. Palautukset vain poikkeustapauksissa.

Piiri toteutetaan Zoom-tapaamisena, saat linkin zoomiin viimeistään 30min ennen piirin alkua. Tarvitset osallistuaksesi tietokoneen, padin tai älypuhelimen, rauhallisen tilan jossa voit osallistua piiriimme sekä toimivan nettiyhteyden. Voit ladata Zoom-sovelluksen tietokoneellesi täältä (Download Client for Meeting) tai puhelimeesi sovelluskaupasta (sovelluksen nimi: Zoom Cloud Meetings).

Mikä on JuuriJoogan Loitsupiiri?

Loitsupiirin tapaaminen koostuu tiedollisesta osiosta eli tietohuisista, jossa ohjaaja kertoo loitsuista, loitsimisrituaaleista ja tietäjistä folkloristisesta (kansanperinteen tutkimus) näkökulmasta sekä kokemuksellisista sisällöistä (jooga- ja meditaatioharjoitukset, loitsun laatiminen ym.). Piirin online-luonteen takia piirityöskentelylle tyypillistä jakamista on vähemmän ja keskitymme jokainen omaan sisäiseen työskentelyyn intensiivisemmin.

Ilta muodostuu yhdessä valmistautumistehtävän sekä loitsimisen kanssa yhteiseksi rituaalikokonaisuudeksi, jonka eri harjoituksista saat vinkkejä myös omiin, itsesi näköisiin rituaaleihin, joita voit toteuttaa itsenäisesti tai vaikka ystävien kanssa.

JuuriJooga ei pyri tarjoamaan valmiita vastauksia tai maailmankuvaa vaan herättelemään ja inspiroimaan sinua löytämään oman tavan toteuttaa oman sielusi tarkoitusta. Tule mukaan JuuriJoogan Loitsupiiriin ja löydä sisäinen tietäjä/noita/shamaani tai vaikka kaikkia nämä yhdessä!