JuuriJooga

JuuriJooga

Miten maailma on syntynyt? Mihin kaikki päättyy? Mikä on pyhää ja miksi olemme täällä? 
 
Vuosituhansia ihmiset ovat istuneet nuotion ääreen piiriin kuulemaan ja kertomaan tarinoita maailmasta, heitä edeltäneistä ihmisistä ja elämästä. Tarinat ja omien kokemuksien jakaminen ovat osa ihmisyyttä. JuuriJoogassa sukellat itämeren-suomalaisen kulttuurin juuriin ja myyttisiin tarinoihin näiden elämän peruskysymysten äärellä, iltoja maustaa aina myös tietous muista kulttuureista.
 
Illan aikana asetut urbaaneille leiritulille piiriin kuulemaan myyttisiä tarinoita illan teemaan liittyen. Liikutat kehoasi somaattisilla jooga-, tanssi ja movement-harjoituksilla, tutkaillen kehollisesti ja kokemuksellisesti maailmaa, itseäsi sekä olemista. Ilta päättyy rumpurentoutukseen ja loppupiiriin, jossa voit halutessasi jakaa kokemuksiasi tai jatkaa hiljaisuudessa sisäistä matkaa kohti omia juuriasi.
 
Vastaanota juuristasi elinvoimaa ja energiaa, olet lämpimästi tervetullut mukaan piiriin, yhteiseen heimoomme!
 

Katso alta tulevat JuuriJooga -tunnit.
Suunnitteilla on myös intensiivikurssi. Mikä teema tai aihe kiinnostaa sinua eniten? Laita sähköpostilla toiveesi!

JuuriJooga on tuntikonseptini jossa yhdistän intohimoni: mielenkiintoiset myytit ja tarinat suomalaisesta kansanperinteestä ja -uskosta sekä joogan opetukset ja harjoitukset, kokemukselliseksi kokonaisuudeksi. Opiskelen Helsingin yliopistossa kulttuurientutkimusta erikoistuen suomalaiseen kansanperinteeseen (folkloristiikka) sekä uskontotieteeseen, mikä antaa ohjaamiseeni myös akateemista taustaa.  Vertaileva asioiden tutkailu antaa mielestäni hedelmällisimpiä oivalluksia, joten iltojen aikana möyhitään multia myös muiden kulttuurien juurten äärellä.

Haluan JuuriJoogan avulla tuoda mielenkiintoisia ja ikiaikaisia myyttien aiheita ulottuvillesi ymmärrettävässä ja helposti pureskeltavassa muodossa kokonaisuudella joka yhdistää tiedon ja kokemuksen. 

27.9. Maailman synty. Miten kaikki alkoi?
18.10. Ihminen. Miksi olemme olemassa?
29.11. Kuolema. Mihin kaikki päättyy?

Tule Juuriheimon piiriin kokemaan elämän mystisempi puoli.

Koska: Kerran kuussa perjantaisin klo 18.00 – 20.00
Missä:
KehoLataamolla (Hiihtomäentie 39B, Helsinki)
Hinta:
30€/kerta
Hinta sisältää teetarjoilun sekä illan opetussisällöt.

Ilmoittautuminen: Maksamalla osallistumismaksu Holvi-kaupastani.
Erillistä sähköpostia ei tarvita.

HUOM! Maksamalla varmistat paikkasi. Maksua ei palauteta mikäli olet estynyt tulemasta, mutta voit antaa paikan eteenpäin.

JuuriJooga - Kevät 2020

Riitit & Rituaalit

Aloita uusi vuosi taikojen, loitsujen ja rituaalien äärellä.
Perjantaina 10.1.2020
klo 18-20.30

Rituaalinen toiminta on universaali ilmiö, joka lävistää kaikki kulttuurit, ajat ja alueet. Miksi ihmiset ovat tehneet ja tekevät erilaisia rituaaleja? Mitä rituaaleissa tehdään ja mihin rituaalisilla toimilla on pyritty vaikuttamaan?

Minkälainen voisi olla sinun henkilökohtainen rituaali?
Tunti pidetään täysikuunpimennyksen päivänä, maagisena aikana jolloin verho tämän- ja tuonpuoleisen välissä on normaalia enemmän raollaan.

Tule kuulemaan ja kokemaan taiat sekä loitsut, löytämään sisäinen samaanisi/ tietäjäsi/ noitasi ja aloittamaan uusi vuosi – ja vuosikymmen – henkilökohtaisella rituaalilla, joka siivittää unelmasi, tavoitteesi ja toiveesi, joita uudenvuonden lupauksiksikin nimitetään kohti Sinun Vuotta 2020. Luvassa ripaus taikapölyä ja sopivasti mystiikkaa, vähäsen teoriaa ja paljon kokemuksellista sekä kehollista työskentelyä. Tämä ilta ammentaa erityisesti itämerensuomalaisesta kansanperinteestä ja -uskosta, mutta iltaa maustaa rituaalitietous myös maailman ääristä. Tutustuttuasi rituaalien tietopuoleen, pääset sukeltamaan aiheeseen myös kokemuksen kautta: Koska mitäpä muuta joogaharjoitukset ovat kuin henkilökohtainen rituaali itsesi äärellä?

Monissa kulttuureissa rituaaleihin on liittynyt haltioitunutta laulua, taikasanoja, mystistä muminaa, maagisia loitsuja, mantroja ja chanttaamista. Juurilaulaja Pihla Salminen on suunnitellut meitä ja JuuriJoogaa varten teemaamme sopivat juurilaulut, joten luvassa on myös laulun taikaa ja äänellä työskentelyn vapauttavaa voimaa!

Koska: Perjantaina 10.1.2020 klo 18 – 20.30
Hinta:
35€ (sis. alv 10%)
Ilmoittautuminen: Maksamalla osallistumismaksu Holvi-kaupastani. Erillistä sähköpostia ei tarvita.
Ohjaajat: Lotta Leiwo, Jooga- ja tietosisällöt; Pihla Salminen, laulu
Paikka: KehoLataamo (os. Hiihtomäentie 39 b), Helsinki

Lue lisää JuuriJoogasta >>

HUOM! Maksamalla varmistat paikkasi. Maksua ei palauteta mikäli olet estynyt tulemasta, mutta voit antaa paikan eteenpäin.