JuuriJooga

JuuriJooga

Me ihmiset olemme istahtaneet jo vuosituhansia piiriin kuulemaan ja kertomaan tarinoita maailmasta, meitä edeltäneistä ihmisistä ja elämästä. Tarinoiden kertominen on ollut viihdettä, mutta myös vastannut tarpeeseen löytää selityksiä ja merkityksiä maailmalle sekä olemassaolollemme. Tarinat ja omien kokemuksien jakaminen ovat osa ihmisyyttä.
 
JuuriJoogassa asetut ikiaikaiseen piiriin kuulemaan myyttisiä tarinoita, sukellat itämerensuomalaisen kulttuurin juuriin ja tarinoihin elämän peruskysymysten äärellä. Lisäksi liikutat kehoasi somaattisilla jooga-, tanssi- ja movement -harjoituksilla, tutkaillen kehollisesti ja kokemuksellisesti maailmaa, itseäsi sekä olemista. JuuriJooga päättyy rumpurentoutukseen ja loppupiiriin, jossa voit halutessasi jakaa kokemuksiasi tai jatkaa hiljaisuudessa sisäistä matkaa kohti omia juuriasi.
 

JuuriJooga on tuntikonseptini jossa yhdistän intohimoni: mielenkiintoiset myytit ja tarinat itämerensuomalaisesta kansanperinteestä sekä joogan opetukset ja harjoitukset, kokemukselliseksi kokonaisuudeksi. Opiskelen Helsingin yliopistossa kulttuurientutkimusta erikoistuen folkloristiikkaan sekä uskontotieteeseen, mikä antaa ohjaamiseeni myös akateemista taustaa. Vertaileva asioiden tutkailu antaa mielestäni hedelmällisimpiä oivalluksia, joten iltojen aikana möyhitään multia myös muiden kulttuurien juurten äärellä.

Haluan JuuriJoogan avulla tuoda mielenkiintoisia ja ikiaikaisia myyttien aiheita ulottuvillesi ymmärrettävässä ja helposti pureskeltavassa muodossa kokonaisuudella joka yhdistää tiedon ja kokemuksen.

 

JuuriJoogaan osallistuneen palautetta
Kaipaatko lempeää ja juurevaa ohjausta metsän syliin? Tässä on teille erinomainen opas, ihana tietäjänainen ja joogaohjaaja Lotta Leiwo <3 Oon ollut useita kertoja Lotan kehittämillä JuuriJooga-tunneilla, joogannut Lotan ohjauksessa metsässä ja joka kerralla oon ollut vaikuttunut Lotan juurevasta, lempeästä ja mukavan rennosta otteesta ohjata. Kirsikkana (vaiko mustikkana?) kakun päällä syvä tietämys suomalaisesta (ja intialaisestakin) kansanperinteestä, niin lumoutuminen on taattu.
Pihla

Metsän lumoissa
-verkkokurssi

Seuraava kurssi tulossa syksyllä 2020!

JuuriJooga kutsuu sinut astumaan omaan metsääsi ja itseesi.
 
Tule tutustumaan metsäluontoo(si), omiin juuriisi ja itämerensuomalaiseen loitsuperinteeseen tälle kolmen viikon verkkokurssille. Livestriimeinä toteutettavien tapaamisten aikana tutustumme metsäiseen kansanperinteeseen, runolaulukulttuuriin ja loitsuihin sekä suomalaiseen luontoon. Laskeudumme tiedollisten osioiden lisäksi keholliseen kokemukseen joogaharjoituksin.
 
JuuriJoogassa joogaharjoituskin on kuin kehollinen loitsu!
 
Verkkokurssia odotellessa voit tulla metsässä toteutettavalle kurssille Länsi-Herttoniemeen.