JuuriJooga

JuuriJooga

Miten maailma on syntynyt? Mihin kaikki päättyy? Mikä on pyhää ja miksi olemme täällä? JuuriJoogassa sukellamme eri kulttuurien juuriin ja myyttisiin tarinoihin elämän peruskysymysten äärellä. Vaikka perinteet ja maailmanselitykset eroavatkin eri kulttuurien ja kansojen välillä, on olemassa myös universaaleja myyttielementtejä: esimerkiksi monien kulttuurien luomiskertomus, maailman synty, liittyy veteen. Myyttejä on luvassa kaikista ilmansuunnista: mm. Pohjois-Amerikan alkuperäiskansoilta, Pohjolasta, Antiikin Kreikasta ja Joogisesta Intiasta.

Opiskelen Helsingin yliopistossa folkloristiikkaa, valinnaisina opintoina opiskelen uskontotiedettä sekä alue- ja  kulttuurintutkimusta. Olen kiinnostunut kulttuurien juurista, erityisenä kiinnostuksen kohteena suomalaisuus sekä pohjoisen alkuperäiskansat. Minua kiehtoo pyhän käsite, alkuperäiskansojen tapa muodostaa tietoa maailmasta sekä tarinat ja myytit kulttuurien taustalla. Haluan näiden iltojen myötä tuoda mielenkiintoisia myyttien ja pyhän käsitteen aiheita ulottuvillesi ymmärrettävässä ja helposti pureskeltavassa muodossa. Ymmärtämällä muita kulttuureja ja niiden taustalla vaikuttavia myyttisiä tarinoita, opimme ymmärtämään ja arvostamaan myös omia juuriamme. Missä ne ikinä lienevätkään!

27.9. Maailman synty. Miten kaikki alkoi?
18.10. Ihminen. Miksi olemme olemassa?
1.11. Riitit ja rituaalit. Miten maailmanjärjestys säilytetään?
29.11. Kuolema. Mihin kaikki päättyy?

Jokainen kerta alkaa yhteisellä alkupiirillä, jossa kuulet eri kulttuurien taustoilla vaikuttavista myyttisistä tarinoista illan teemaan liittyen. Tämän jälkeen teemme joogaharjoituksen illan teeman ympärillä, tutkaillen kehollisesti ja kokemuksellisesti maailmaa sekä olemista. Harjoituksen soittolistat mukailevat kulloisenkin illan teemoja ja eri kulttuurien musiikkiperinteitä, eli sitä kaikista perinteisintä jooga-pimpelipomia ei ole tiedossa. Harjoitus päättyy rumpurentoutukseen ja loppupiiriin.

Alku- ja loppupiirit mahdollistavat elämän perusasioiden pohdiskelemisen ja kokemusten jakamisen rennosti yhdessä samanhenkisten kanssa jutellen.

Koska: Kerran kuussa perjantaisin klo 18.00-20.00
Missä:
KehoLataamolla (Hiihtomäentie 39B, Helsinki)
Hinta:
100€/ 4 kertaa tai 30€/kerta
Hinta sisältää teetarjoilun sekä illan opetussisällöt.
Ilmoittautuminen: Maksamalla osallistumismaksu Holvi-kaupastani.
Erillistä sähköpostia ei tarvita.

HUOM! Maksamalla varmistat paikkasi. Maksua ei palauteta mikäli olet estynyt tulemasta, mutta voit antaa paikan eteenpäin.