JuuriJooga

JuuriJooga

Me ihmiset olemme istahtaneet jo vuosituhansia piiriin kuulemaan ja kertomaan tarinoita maailmasta, meitä edeltäneistä ihmisistä ja elämästä. Tarinoiden kertominen on ollut viihdettä, mutta myös vastannut tarpeeseen löytää selityksiä ja merkityksiä maailmalle sekä olemassaolollemme. Tarinat ja omien kokemuksien jakaminen ovat osa ihmisyyttä.
 
JuuriJoogassa asetut ikiaikaiseen piiriin kuulemaan myyttisiä tarinoita, sukellat itämerensuomalaisen kulttuurin juuriin ja tarinoihin elämän peruskysymysten äärellä. Lisäksi liikutat kehoasi somaattisilla jooga-, tanssi- ja movement -harjoituksilla, tutkaillen kehollisesti ja kokemuksellisesti maailmaa, itseäsi sekä olemista. JuuriJooga päättyy rumpurentoutukseen ja loppupiiriin, jossa voit halutessasi jakaa kokemuksiasi tai jatkaa hiljaisuudessa sisäistä matkaa kohti omia juuriasi.
 

JuuriJooga on tuntikonseptini jossa yhdistän intohimoni: mielenkiintoiset myytit ja tarinat itämerensuomalaisesta kansanperinteestä sekä joogan opetukset ja harjoitukset, kokemukselliseksi kokonaisuudeksi. Opiskelen Helsingin yliopistossa kulttuurientutkimusta erikoistuen folkloristiikkaan sekä uskontotieteeseen, mikä antaa ohjaamiseeni myös akateemista taustaa. Vertaileva asioiden tutkailu antaa mielestäni hedelmällisimpiä oivalluksia, joten iltojen aikana möyhitään multia myös muiden kulttuurien juurten äärellä.

Haluan JuuriJoogan avulla tuoda mielenkiintoisia ja ikiaikaisia myyttien aiheita ulottuvillesi ymmärrettävässä ja helposti pureskeltavassa muodossa kokonaisuudella joka yhdistää tiedon ja kokemuksen.

 

JuuriJoogaan osallistuneen palautetta
Kaipaatko lempeää ja juurevaa ohjausta metsän syliin? Tässä on teille erinomainen opas, ihana tietäjänainen ja joogaohjaaja Lotta Leiwo <3
Oon ollut useita kertoja Lotan kehittämillä JuuriJooga-tunneilla, joogannut Lotan ohjauksessa metsässä ja joka kerralla oon ollut vaikuttunut Lotan juurevasta, lempeästä ja mukavan rennosta otteesta ohjata. Kirsikkana (vaiko mustikkana?) kakun päällä syvä tietämys suomalaisesta (ja intialaisestakin) kansanperinteestä, niin lumoutuminen on taattu.
Pihla

JuuriJoogan Loitsupiirissä perehdytään itämerensuomalaisen tietäjäperinteeseen ja runolaulukulttuuriin loitsujen kautta. Mitä loitsut ovat ja miten niitä on käytetty? Millainen on ollut loitsimisrituaali? Lisäksi teemme yhdessä rauhallisia joogaharjoituksia.

Kolmen tunnin mittainen loitsupiiri koostuu tiedollisesta osiosta jossa ohjaaja kertoo loitsimisrituaaleista ja tietäjistä sekä intuition ohjattelemista kokemuksellisista sisällöistä joita ovat mm. jooga- ja meditaatioharjoitukset ja piirissä jakaminen. Piirin aikana teet oman loitsun jonka käyttöön saat tapahtuman päätteeksi ohjeet.

JuuriJooga ei pyri tarjoamaan valmiita vastauksia tai maailmankuvaa vaan herättelemään ja inspiroimaan sinua löytämään oman tavan toteuttaa rituaaleja ja loitsuja. Tule mukaan JuuriJoogan Loitsupiiriin ja löydä sisäinen tietäjä/noita/shamaani tai vaikka kaikkia nämä yhdessä!

Loitsupiirejä pidetään verkossa, livenä KehoLataamolla ja tilauksesta ryhmille.
Seuraava Loitsupiiri pidetään 25.9.2020 KehoLataamolla.
Pidän online Loitsupiirin 29.11.2020 Zoomissa.