JuuriJooga

JuuriJooga

Me ihmiset olemme istahtaneet jo vuosituhansia piiriin kuulemaan ja kertomaan tarinoita maailmasta, meitä edeltäneistä ihmisistä ja elämästä. Tarinoiden kertominen on ollut viihdettä, mutta myös vastannut tarpeeseen löytää selityksiä ja merkityksiä maailmalle sekä olemassaolollemme. Tarinat ja omien kokemuksien jakaminen ovat osa ihmisyyttä.

JuuriJoogassa asetut ikiaikaiseen piiriin kuulemaan myyttisiä tarinoita, sukellat itämerensuomalaisen kulttuurin juuriin ja tarinoihin elämän peruskysymysten äärellä. Lisäksi teemme rauhallisen joogaharjoituksen, tutkaillen kehollisesti ja kokemuksellisesti maailmaa, itseä sekä olemista. JuuriJooga päättyy rentoutukseen ja loppupiiriin, jossa voit halutessasi jakaa kokemuksiasi – tai jatkaa hiljaisuudessa sisäistä matkaa kohti omia juuriasi.

JuuriJooga on LottaJoogan tuntikonsepti, jossa yhdistyy intohimoni ja kiinnostukseni itämerensuomalaiseen kansanperinteeseen sekä joogaan. Nämä yhdessä muodostavat kokemuksellisen kokonaisuuden. Opiskelen neljättä vuotta Helsingin yliopistossa kulttuurientutkimusta erikoistuen kansanperinteen tutkimukseen sekä uskontotieteeseen. Tutkimustyö kansanperinteen parissa antaa ohjaukselleni myös tuulahduksen tuoreimmista alan tutkimuksista. Haluan JuuriJoogan avulla tuoda mielenkiintoisia ja ikiaikaisia myyttien aiheita ulottuvillesi ymmärrettävässä ja helposti pureskeltavassa muodossa kokonaisuudella, joka yhdistää tiedon ja kokemuksen.

JuuriJooga ei pyri tarjoamaan valmiita vastauksia tai maailmankuvaa vaan herättelemään ja inspiroimaan sinua löytämään oman tavan nähdä maailma.

Viimeisen vuoden aikana olen keskittynyt pitämään  Loitsupiirejä.  Lue lisää alta!

juurijooga loitsu kota loitsupiiri

JuuriJooga - Loitsupiirit

JuuriJoogan Loitsupiirissä perehdytään itämerensuomalaisen tietäjäperinteeseen ja runolaulukulttuuriin loitsujen kautta. Mitä loitsut ovat ja miten niitä on käytetty? Millainen on ollut loitsimisrituaali? Lisäksi teemme yhdessä rauhallisia joogaharjoituksia.

2,5-3h mittainen loitsupiiri koostuu tiedollisesta osiosta, jossa opit itämerensuomalaisista loitsimisrituaaleista ja tietäjistä. Piirin aikana teet oman loitsun, jonka jatkokäyttöön saat tapahtuman päätteeksi vinkkejä. Loitsupiirissä teemme myös joogaharjoituksen, sekä jaamme ajatuksia ja kokemuksia piirissä.

Loitsupiirejä pidetään verkossa, livenä KehoLataamolla ja tilauksesta ryhmille.
Seuraava JuuriJooga/Loitsupiiri TBA!

JuuriJoogaan osallistuneiden palautetta:

Loitsupiiri oli ihana ja inspiroiva sukellus loitsujen maailmaan, ja olen niin fiiliksissä omastani ja kaikesta eilen oppimastani ja kokemastani, että tämä valaisee tätä talvea vielä pitkään. Siispä kiitos.☺️
Johanna, Loitsupiiriin onlinessa osallistunut
Kaipaatko lempeää ja juurevaa ohjausta metsän syliin? Tässä on teille erinomainen opas, ihana tietäjänainen ja joogaohjaaja Lotta Leiwo <3
Oon ollut useita kertoja Lotan kehittämillä JuuriJooga-tunneilla, joogannut Lotan ohjauksessa metsässä ja joka kerralla oon ollut vaikuttunut Lotan juurevasta, lempeästä ja mukavan rennosta otteesta ohjata. Kirsikkana (vaiko mustikkana?) kakun päällä syvä tietämys suomalaisesta (ja intialaisestakin) kansanperinteestä, niin lumoutuminen on taattu.
Pihla