JuuriJooga

JuuriJooga

Miten maailma on syntynyt? Mihin kaikki päättyy? Mikä on pyhää ja miksi olemme täällä? 
 
Vuosituhansia ihmiset ovat istuneet nuotion ääreen piiriin kuulemaan ja kertomaan tarinoita maailmasta, heitä edeltäneistä ihmisistä ja elämästä. Tarinat ja omien kokemuksien jakaminen ovat osa ihmisyyttä. JuuriJoogassa sukellat itämeren-suomalaisen kulttuurin juuriin ja myyttisiin tarinoihin näiden elämän peruskysymysten äärellä, iltoja maustaa aina myös tietous muista kulttuureista.
 
Illan aikana asetut urbaaneille leiritulille piiriin kuulemaan myyttisiä tarinoita illan teemaan liittyen. Liikutat kehoasi somaattisilla jooga-, tanssi ja movement-harjoituksilla, tutkaillen kehollisesti ja kokemuksellisesti maailmaa, itseäsi sekä olemista. Ilta päättyy rumpurentoutukseen ja loppupiiriin, jossa voit halutessasi jakaa kokemuksiasi tai jatkaa hiljaisuudessa sisäistä matkaa kohti omia juuriasi.
 
Vastaanota juuristasi elinvoimaa ja energiaa, olet lämpimästi tervetullut mukaan piiriin, yhteiseen heimoomme!
 

JuuriJooga on tuntikonseptini jossa yhdistän intohimoni: mielenkiintoiset myytit ja tarinat suomalaisesta kansanperinteestä ja -uskosta sekä joogan opetukset ja harjoitukset, kokemukselliseksi kokonaisuudeksi. Opiskelen Helsingin yliopistossa kulttuurientutkimusta erikoistuen folkloristiikkaan sekä uskontotieteeseen, mikä antaa ohjaamiseeni myös akateemista taustaa. Vertaileva asioiden tutkailu antaa mielestäni hedelmällisimpiä oivalluksia, joten iltojen aikana möyhitään multia myös muiden kulttuurien juurten äärellä.

Haluan JuuriJoogan avulla tuoda mielenkiintoisia ja ikiaikaisia myyttien aiheita ulottuvillesi ymmärrettävässä ja helposti pureskeltavassa muodossa kokonaisuudella joka yhdistää tiedon ja kokemuksen. 

JuuriJooga - Kevätpäiväntasaus ja oma rituaali

Perjantaina 20.3.2020
klo 18-20.30

Rituaalinen toiminta on universaali ilmiö, joka lävistää kaikki kulttuurit, ajat ja alueet. Miksi ihmiset ovat tehneet ja tekevät erilaisia rituaaleja? Mitä rituaaleissa tehdään ja mihin rituaalisilla toimilla on pyritty vaikuttamaan? Miten voisit hoivata omaa sieluasi henkilökohtaisella rituaalilla?
 

Tule kuulemaan ja kokemaan taiat sekä loitsut, löytämään sisäinen samaanisi/ tietäjäsi/ noitasi ja aloittamaan kevään aika oman näköiselläsi rituaalilla. Luvassa ripaus taikapölyä ja sopivasti mystiikkaa, vähäsen teoriaa ja paljon kokemuksellista sekä kehollista työskentelyä. Tämä ilta ammentaa erityisesti itämerensuomalaisesta kansanperinteen ja -uskon traditioista, mutta iltaa maustaa rituaalitietous myös maailman ääristä. Tapahtuma tai järjestäjä ei edusta mitään tiettyä traditiota/uskontoa/vakaumusta vaan tarkoituksenamme on tutkia mitä aihe meille henkilökohtaisesti tarkoitaa. Kaikki niin vakaumukselliset kuin vakaumuksettomatkin ovat tervetulleita!

Tutustuttuasi rituaalien tietopuoleen, pääset sukeltamaan aiheeseen myös kokemuksen kautta: Koska mitäpä muuta joogaharjoitukset ovat kuin henkilökohtainen rituaali itsesi äärellä?

Monissa kulttuureissa rituaaleihin on liittynyt haltioitunutta laulua, taikasanoja, mystistä muminaa, maagisia loitsuja, mantroja ja chanttaamista. Juurilaulaja Pihla Salminen on suunnitellut meitä ja JuuriJoogaa varten teemaamme sopivat juurilaulut, joten luvassa on myös laulun taikaa ja äänellä työskentelyn vapauttavaa voimaa!

Ilta järjestetään kevätpäiväntaauksen päivänä joka on ollut merkittävä taitekohta kansanperinteessämme talven kääntyessä kohti kevättä.

Koska: Perjantaina 20.3.2020 klo 18 – 20.30
Hinta:
35€ (sis. alv 10%)
Ilmoittautuminen: Maksamalla osallistumismaksu Holvi-kaupassani. Erillistä sähköpostia ei tarvita.
Ohjaajat: Lotta Leiwo, Jooga- ja tietosisällöt, Pihla Salminen, laulu
Paikka: KehoLataamo (os. Hiihtomäentie 39 b), Helsinki

HUOM! Maksamalla varmistat paikkasi. Maksua ei palauteta mikäli olet estynyt tulemasta, mutta voit antaa paikan eteenpäin.