JuuriJooga

JuuriJooga

Ihmiset ovat istahtaneet jo vuosituhansia piiriin kuulemaan ja kertomaan tarinoita maailmasta, meitä edeltäneistä ihmisistä ja elämästä. Tarinoiden kertominen on ollut viihdettä, mutta myös vastannut tarpeeseen löytää selityksiä ja merkityksiä maailmalle sekä olemassaolollemme. Tarinat ja omien kokemuksien jakaminen ovat osa ihmisyyttä.

JuuriJoogassa asetut piiriin kuulemaan myyttisiä tarinoita, sukellat eri kulttuurien juuriin ja tarinoihin elämän peruskysymysten äärellä. Lisäksi teemme rauhallisen joogaharjoituksen tutkaillen kehollisesti ja kokemuksellisesti maailmaa, itseä sekä olemista. JuuriJooga päättyy rentoutukseen ja loppupiiriin, jossa voit halutessasi jakaa kokemuksiasi – tai jatkaa hiljaisuudessa sisäistä matkaa kohti omia juuriasi.

JuuriJooga on LottaJoogan tuntikonsepti, jossa yhdistyy intohimoni ja kiinnostukseni folkloreen sekä joogaan. Nämä yhdessä muodostavat kokemuksellisen kokonaisuuden. Opiskelen neljättä vuotta Helsingin yliopistossa kulttuurien tutkimusta erikoistuen kansanperinteen tutkimukseen sekä uskontotieteeseen. Tutkimustyö kansanperinteen parissa antaa ohjaukselleni myös tuulahduksen alan tutkimuskentältä. JuuriJooga tuo mielenkiintoisia ja ikiaikaisia tarinoita sekä uskomuksia ulottuvillesi ymmärrettävässä ja helposti pureskeltavassa muodossa, kulttuurista kestävyyttä ja eettisyyttä unohtamatta. JuuriJooga on kokonaisuus, joka yhdistää tiedon ja kokemuksellisen ymmärryksen.

JuuriJooga ei pyri tarjoamaan valmiita vastauksia tai maailmankuvaa vaan herättelemään ja inspiroimaan sinua löytämään oman tavan nähdä maailma.

Viimeisen vuoden aikana olen keskittynyt pitämään  Loitsupiirejä.  Lue lisää alta!

JuuriJooga - Loitsupiiri

JuuriJoogan Loitsupiirissä perehdytään tietäjäperinteeseen ja runolaulukulttuuriin loitsujen kautta. Mitä loitsut ovat ja miten niitä on käytetty? Millainen on ollut loitsimisrituaali? Lisäksi teemme yhdessä rauhallisia joogaharjoituksia.

Kolmen tunnin mittainen loitsupiiri koostuu tiedollisesta osiosta, jossa opit loitsimisrituaaleista ja tietäjistä. Tiedollinen sisältö kiinnittyy erityisesti hämäläiseen ja savolaiseen perinteeseen, joihin koen itselläni olevan eettisesti kestävin suhde. Tutustumme kuitenkin myös karjalaiseen ja Inkerin alueen kulttuureihin. Piirin aikana teet oman loitsun, jonka jatkokäyttöön saat tapahtuman päätteeksi vinkkejä. Loitsupiirissä teemme myös joogaharjoituksen, sekä jaamme ajatuksia ja kokemuksia piirissä.

Loitsupiirejä pidetään verkossa, livenä ympäri Suomen ja tilauksesta ryhmille. Oletko kiinnostunut osallistumaan JuuriJoogaan? Laita viesti, niin kuulet koska seuraava tapahtuma pidetään!

lotta@lottajooga.fi

JuuriJoogaan osallistuneiden palautetta:

Loitsupiiri oli ihana ja inspiroiva sukellus loitsujen maailmaan, ja olen niin fiiliksissä omastani ja kaikesta eilen oppimastani ja kokemastani, että tämä valaisee tätä talvea vielä pitkään. Siispä kiitos.☺️
Johanna, Loitsupiiriin onlinessa osallistunut
Kaipaatko lempeää ja juurevaa ohjausta metsän syliin? Tässä on teille erinomainen opas, ihana tietäjänainen ja joogaohjaaja Lotta Leiwo <3
Oon ollut useita kertoja Lotan kehittämillä JuuriJooga-tunneilla, joogannut Lotan ohjauksessa metsässä ja joka kerralla oon ollut vaikuttunut Lotan juurevasta, lempeästä ja mukavan rennosta otteesta ohjata. Kirsikkana (vaiko mustikkana?) kakun päällä syvä tietämys suomalaisesta (ja intialaisestakin) kansanperinteestä, niin lumoutuminen on taattu.
Pihla
metsäjooga