JuuriJooga

JuuriJooga

Miten maailma on syntynyt? Mihin kaikki päättyy? Mikä on pyhää ja miksi olemme täällä? 
 

Me ihmiset olemme istahtaneet jo vuosituhansia piiriin kuulemaan ja kertomaan tarinoita maailmasta, meitä edeltäneistä ihmisistä ja elämästä. Tarinoiden kertominen on ollut viihdettä, mutta myös vastannut tarpeeseen löytää selityksiä ja merkityksiä maailmalle sekä olemassaolollemme. Tarinat ja omien kokemuksien jakaminen ovat osa ihmisyyttä.

JuuriJoogassa asetut ikiaikaiseen piiriin kuulemaan myyttisiä tarinoita, sukellat itämerensuomalaisen kulttuurin juuriin ja tarinoihin elämän peruskysymysten äärellä. Lisäksi liikutat kehoasi somaattisilla jooga-, tanssi- ja movement -harjoituksilla, tutkaillen kehollisesti ja kokemuksellisesti maailmaa, itseäsi sekä olemista. JuuriJooga päättyy rumpurentoutukseen ja loppupiiriin, jossa voit halutessasi jakaa kokemuksiasi tai jatkaa hiljaisuudessa sisäistä matkaa kohti omia juuriasi.
 

JuuriJooga on tuntikonseptini jossa yhdistän intohimoni: mielenkiintoiset myytit ja tarinat suomalaisesta kansanperinteestä sekä joogan opetukset ja harjoitukset, kokemukselliseksi kokonaisuudeksi. Opiskelen Helsingin yliopistossa kulttuurientutkimusta erikoistuen folkloristiikkaan sekä uskontotieteeseen, mikä antaa ohjaamiseeni myös akateemista taustaa. Vertaileva asioiden tutkailu antaa mielestäni hedelmällisimpiä oivalluksia, joten iltojen aikana möyhitään multia myös muiden kulttuurien juurten äärellä.

Haluan JuuriJoogan avulla tuoda mielenkiintoisia ja ikiaikaisia myyttien aiheita ulottuvillesi ymmärrettävässä ja helposti pureskeltavassa muodossa kokonaisuudella joka yhdistää tiedon ja kokemuksen.

 

Seuraava JuuriJooga pidetään netissä:

JuuriJooga - Loitsupiiri verkossa

Torstaina 2.4.2020
Klo 18.00 - 20.00

Kuulet tässä JuuriJoogan verkkopiirissä loitsuista ja rituaaleista. Lisäksi teemme yhdessä rauhallisia joogaharjoituksia. Saat ilmoittauduttuasi pienen harjoituksen joka avulla voit valmistautua Loitsupiiriin. Itse verkkotapaamisemme koostuu tiedollisesta osiosta jossa kerron loitsuista, loitsimisrituaaleista ja tietäjistä folkloritisesta (kansanperinteen tutkimus) näkökulmasta sekä intuition ohjattelemista kokemuksellisista sisällöistä (jooga- ja meditaatioharjoitukset, piirissä jakaminen jne). Piirin aikana teet oman loitsun jonka loitsimiseen/ käyttöön saat piirin päätteeksi ohjeet.

Ilta muodostuu yhdessä valmistautumistehtävän sekä loitsimisen kanssa yhteiseksi rituaalikokonaisuudeksi, jonka eri harjoituksista saat vinkkejä myös omiin, itsesi näköisiin rituaaleihin joita voit toteuttaa itsenäisesi tai vaikka ystävien kanssa.

JuuriJooga ei pyri tarjoamaan valmiita vastauksia tai maailmankuvaa vaan herättelemään ja inspiroimaan sinua löytämään oman tavan toteuttaa rituaaleja ja loitsuja. Tule mukaan JuuriJoogan Loitsupiiriin ja löydä sisäinen tietäjä/noita/shamaani tai vaikka kaikkia nämä yhdessä!

Mukaan mahtuu tällä reilusti osallistujia, muodostetaan koko Suomen (tai miksei maailmankin) kokoinen piiri! Osallistumismaksun suuruuden voit valita kolmesta eri vaihtoehdosta oman rahatilanteesi mukaan. Piiri toteuuu minimissään 10 osallistujalla.

Pidetään yhdessä moderni piiritapaaminen ja verkkorituaali loitsien!

Koska: Torstaina 2.4.2020 klo 18.00 – 20.00
Hinta: 10€ / 15€ / 20€*
Ilmoittautuminen: Maksa osallistumismaksu Holvi-kaupassani

Piiri toteutetaan Zoom-tapaamisena, saat ohjeet alustalle liittymiseen sähköpostitse ennen piirimme alkua.
Tarvitset osallistuaksesi tietokoneen, padin tai älypuhelimen, rauhallisen tilan jossa voit osallistua piiriimme sekä toimivan nettiyhteyden. Voit ladata Zoom-sovelluksen tietokoneellesi täältä (Download Client for Meeting) tai puhelimeesi sovelluskaupasta (sovelluksen nimi: Zoom Cloud Meetings).

* Osa palkkioista ohjataan poikkeustilan takia suljetun KehoLataamon vuokranmaksuun. Jos haluat ja sinun on mahdollista kannattaa pienyrittäjää (LottaJooga) sekä KehoLataamoa, voit maksaa isommankin osallistumismaksun. Maksa tällöin kaksi valitsemaasi osallistumismaksua.

Toisaalta, jos rahatilanteesi on tosi tiukka, laita rohkeasti viestiä ja kerro tilanteestasi. Tarjoan piiriin 10kpl normaalihintoja edullisempaa paikkaa (5€/kpl) sekä 5kpl vapaapaikkoja (0€/kpl). Nämä paikat on tarkoitettu taloudellisesti hankalassa tilanteessa oleville. Mikäli yhteydenottoja tulee paljon, arvon nämä edullisemmat paikat heidän kesken.

HUOM!
Jaan tässä tapaamisessa osittain samoja tietosisältöjä kuin 20.3.2020 pidetyssä Loitsupiirissä. Jos siis olet jo osallistunut ensimmäiseen verkkopiiriimme, tämä sinulle tiedoksi 🙂 Jos olet kiinnostunut ”jatkokurssista”, laita minulle sähköpostia lotta@lottajooga.fi niin laitan jatkotapaamisen pystyyn jos kiinnostuneita on tarpeeksi.