Joogaretriitti Lapissa

Luonto, Sielu, Mieli
Lapin joogaretriitti

TBA

HUOM!! Tällä sivulla on esillä edellisen retriittini tiedoyt esimerkkinä Lapin retriitin sisällöistä. Tällä hetkellä ei ole vielä suunnitteilla seuraavaa retriittiä koska olen opintovapaalla.

Nouse nyt luontoni louhikosta,
haltioni havon alta…

Miten luonto, sielu ja mieli kietoutuvat toisiinsa itämerensuomalaisessa mytologiassa?
Mitä ovat loitsut ja mihin esivanhempamme ovat niitä käyttäneet?
Millainen voisi olla oma sielusi syvyyksistä kumpuava loitsu?

Matka Lapin ja loitsujen lumoihin vie sinut retkelle myös kohti sisintäsi,
omaa sielumaisemaasi.

Tällä retriitillä tutustumme erityisesti Lapin loitsuihin sekä metsäluonnosta ammentavaan kansanviisauteen ja tarinoihin. Samalla kun tutkailemme loitsuja sekä itämerensuomalaisen perinteen ymmärrystä sielusta, peilaamme niitä omaan elämäämme ja sisäiseen mielenmaisemaamme. Retriitin aikana laadit henkilökohtaisen sielupuun ja oman loitsusi palvelemaan tämänhetkistä elämäntilannettasi.

Kehollisesta hyvinvoinnista pidämme huolta joogisilla harjoituksilla ja lempeästi luonnossa liikkuen. Osana retriittiä teemme retken Keimiöjärven tuvalle Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon tuntureiden keskelle, missä vietämme yhden yön. Retki tuvalle tehdään yhteiskuljetuksella ja rauhallisesti hiihtäen (hiihtomatka n. 4km/suunta).  Toivomuksissa on tietenkin kirkasta säätä, jotta voimme ihastella tähtitaivasta ja revontulia tunturien syleilyssä saunomisen lomassa! Retriitti huipentuu yhteiseen loitsurituaaliin ja rumpurentoutukseen Loma-Paksun sielukkaassa kodassa.

Tule löytämään oman loitsusi voima!

>>>>>>>>><<<<<<<<<
LUONTO
Miten sinä olet osa luontoa? Miten luonto on osa sinua?
Suomen kielen sana luonto on vasta 1700-luvulta alkaen merkinnyt ihmisen ulkopuolista maailmaa, ympäristöä, kuten sen nykyään tulkitsemme. Luonto liittyy myös luomiseen. Karjalan kieli tuntee edelleen luonto-sanan vain ihmisen luonteen, haltiasielun tai perusolemuksen merkityksessä. Luonto on jotain mitä ihmisellä on syntyessään.

SIELU
Tämän retriitin sielunmaisema piirtyy kauniisti seuraaviin Helena Nuutisen sanoihin:

Meillä on sielun kielen nälkä,
meillä on salatun ja pyhän nälkä.
Elämän mielekkyyden etsimisessä on tärkeää suojella sitä,
mikä sisimmässämme on syvää ja arvokasta.
Se on salattua ja pyhää.
Sielu on olemukseltaan arka ja sen rytmi on hidas,
se on ikuisuuden rytmi.

MIELI
Mikä on elämässä mielekästä?
Mielipuuha on sana, jota käytämme itsellemme mieleisistä tekemisistä. Mielemme voi hyvin merkityksellisessä ja mielekkäässä elämässä. Jokaisella meillä on myös oma mielenmaisema. Millaisena se heijastuu elämässäsi?
>>>>>>>>><<<<<<<<<

Retriittipaikka:

Loma-Paksu, Inarintie 172, Köngäs (Kittilä)

Tähän maatilamajataloon saavut vieraana ja lähdet ystävänä. Loma-Paksu tarjoaa retriitille upeat, kodikkaat puitteet sekä mahdollistaa retkemme Kemiöjärven tuvalle. Paksun mäkeä ympäröivät tunturimaisema, pellot ja järvi. Inspiroivassa pihapiirissä asutaan, eletään ja lomaillaan. Kävelymatkan päästä majatalosta löydät sekä poro- että huskytilat ja pihasta pääsee myös moottorikelkka- ja hiihtoreiteille. Lisäksi Levikeskus tarjoaa laajan valikoiman aktiviteetteja.

HUOM! Tupamajoitus tunturissa tapahtuu ryhmähuoneissa, kaksi sänkyä on 2hlö sänkyjä, eli osa meistä nukkuu suloisesti siskonpedissä. Keimiöjärven tuvassa ei ole mahdollisuutta 1hh majoitukseen.

Tunnelmia helmikuun 2021 retriitiltä:
Auringon tervehdys Keimiöjärven jäällä.

Retriittipäivän esimerkkiaikataulu:

8.00 – 9.30 Aamuharjoitus
Lempeää joogaa, hengitykseen tutustumista, meditaatiota, virkistävän rento startti päivään.
9.30 – 12.00 Aamiainen ja vapaa-aikaa
12.00 – 14.00 Rentoa työskentelyä sisällä tai ulkona, yhtenä päivänä hiihtoretki tunturiin tuvalle missä vietämme yön.
14.00 – 17.00 Lounas, vapaa-aikaa ja yhdessäoloa.
17.00 – 19.00 Iltaharjoitus
Pehmeää joogaa, rentoutusharjoituksia, yoga nidra ym. palauttavia joogaharjoituksia.
19.00 – 20.00 Päivällinen
20.00-  Sauna, iltasatu tai rumpurentoutus kodassa tms. iltaohjelmaa

Ohjaussisällöt koostuvat tiedollisista osioista eli tietohuisista, joissa kuulet loitsuista, loitsimisrituaaleista ja esivanhempiesi maailmankuvasta folkloristisesta (kansanperinteen tutkimus) näkökulmasta sekä kokemuksellisista sisällöistä, joita tarjoavat erilaiset joogaharjoitukset, piirissä jakaminen, rumpumatkat ja muu työskentely.

Vietämme aikaa myös ulkona luonnossa sekä Loma-Paksun sielukkaassa kodassa.

Retriitin sisällöt eivät pyri tarjoamaan valmiita vastauksia tai maailmankuvaa vaan herättelemään ja inspiroimaan sinua löytämään oman tavan toteuttaa sielusi tarkoitusta.

Retriiteilleni Loma-Paksussa osallistuneiden palautetta:
Ihanan moniulotteinen kokonaisuus joka oli mietitty loppuun asti. Punainen lanka joka johti läpi viikonlopun. Ympäristö tuki kauniilla tavalla tätä kaikkea. Oli helppo antautua mukaan vaikka välillä maalliset asiat yrittikin pitää tiukassa näpissään.
-
Olen hämmästynyt haltioitumisestani. Että miten se voikaan olla mahdollista ja totta.
-
Retriitti täytti odotukseni, tulin päivää aiemmin, mikä helpotti "laskeutumistani" tähän paikkaan ja retriittiin. LomaPaksu majoitus- ja retriittipaikkana - aivan loistava, hyvät henget ympäröivät tätä paikkaa.
-
Lotta on mahtava ohjaaja, joka osaa luoda turvallisen tilan. Jokainen saa olla sellainen kuin on. Retriitti sopii kaikille, iästä ja kokemuksesta huolimatta. Kiitos Lotta!
-
Ihana kokonaisuus! Retriitti oli rakennettu ajatuksella: mukavasti sisältöä (tietoa, kehoharjoituksia, vapaa-aikaa, ruokaa ja lepoa). Olo on todella kiitollinen - tunne, että on ollut lomalla latautumassa. Samaan aikaa olen saanut inspiraatiota, tietoa ja kokemusta loitsuista ja rituaaleista. Lotta ohjaa lempeällä läsnäolollaan ammattitaitoisesti ja tunteella, todellisella intohimolla. Lotta luo ja kannattelee tilaa, jossa on helppo olla ja tulla omana itsenään. Kiitos siitä Lotta! Yhteys ja armollisuus, rakkaus, itseään kohtaan on vahvati läsnä ja välittyy <3 Tutkiskeleva oma harjoitus oli nautinnollista. Oli lupa hidastaa ja hengätää.

Hinta TBA

HINTAERITTELY:

Ohjaussisällöt: TBA
sis. Aamu- ja iltajoogat, aloitus- ja päätösseremoniat sekä muun ohjelmasisällön.
Ohjattua sisältöä yht. TBA

Majoitus + ruokailut Loma-Paksussa: TBA
sis. Majoitus 2-6 hlö huoneissa, ruokailut: aamiainen, lounas ja päivällinen, saunan kolmena iltana, kodan käytön

Retki tunturiin: TBA
sis. Kuljetukset Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon ja takaisin, opaspalvelut retkellä, majoitus tuvassa (ryhmämajoitus), ruokailut: lounas, päivällinen ja aamiainen, sauna sekä välinevuokra.

Loma-Paksussa tarjoillaan ravitsevaa ja maukasta kasvisruokaa. Ilmoita mahdolliset ruoka-ainerajoitteet ilmoittautumisen yhteydessä. Retriitti myydään kokonaisuutena.

Hinnat eivät sisällä matkoja tai vakuutuksia. Mikäli haluat saapua Loma-Paksuun aiemmin, tiedustele lisäöistä sähköpostitse: loma.paksu@gmail.com

Ilmoittautuminen:

Seuraavaa retriittiä ei ole vielä sovittu, joten retriitille ei voi ilmoittautua. Voit kuitenkin laittaa minulle  viestiä, että olisit kiinnostunut retriitistä niin kerron heti kun seuraava retriitti on suunnitteilla!

Retriittimsaksun voi jakaa eriin ja se maksetaan kokonaisuudessaan LomaPaksuun. Saat maksuohjeet ilmoittauduttuasi. Saat tarkemman aikataulun muutamaa viikkoa ennen retriittiä. Retriitti alkaa aloituspäivänä aikaisintaan klo 16.00 majoittautumisella ja päättyy klo 15.00 mennessä.

Lisätiedot majoitukseen liittyen: loma.paksu@gmail.com
Lisätiedot ohjaussisällöistä: lotta@lottajooga.fi

Retriiteilleni Loma-Paksussa osallistuneiden palautetta:
Pidin kovasti kaikesta <3 Lotta on supertaitava, huolellinen, huomaavainen ja niin rakastettava olento, ihana nainen, upea ihminen. Hänen joogaohjaustaitonsa, syvä sivistyneisyytensä ja minulle kiintoisat kansanviisauden aarteet kiehtovat loputtomasti. Kiitos, kiitos <3
-
Liikkumista, rauhoittumista, luonnossa kulkemista, jakamista, aisteja, hiljaisuutta, pyhyyttä, yhteyttä.
-
Retriitti oli täydellinen breikki arjesta, tilukset ja muusta maailmasta eristäytyminen luonnon keskelle tarjosi täydelliset puitteet. Niin Lotta, Mirva ja Jussi oli ihania, lämminhenkisiä aitoja ihmisiä ja tuntuu kuin heidän ja muun retriitin väen kanssa oltiin yhtä perhettä. En ehkä osannut odottaa että retriitti olisi ollut tällainen sielunmatka. Omien jatusten ja kokemusten jakaminen oli alkuun hankalaa, mutta siihen oppi ja se oli iso ja tärkeä osa matkaa.
-
Hyvä kokonaisuus lumoavassa ympäristössä. Lotan perehtyneisyys luonto- ja sielusuhteisiin- ja kysymyksiin kantoi alusta loppuun. Huolellista ja sydämellistä työtä <3