Joogaretriitti Lapissa

Luonto, Sielu, Mieli
Lapin joogaretriitti naisille

24 - 28.2.2021

Nouse nyt luontoni louhikosta,
haltioni havon alta…

Miten luonto, sielu ja mieli kietoutuvat toisiinsa itämerensuomalaisessa mytologiassa?
Mitä ovat loitsut ja mihin esivanhempamme ovat niitä käyttäneet?
Millainen voisi olla oma sielusi syvyyksistä kumpuava loitsu?

Matka Lapin ja loitsujen lumoihin vie sinut retkelle myös kohti sisintäsi,
omaa sielumaisemaasi.

Tällä retriitillä tutustumme erityisesti Lapin loitsuihin sekä kansantarinoihin, jotka kertovat mahdikkaista Lapin noidista. Samalla kun tutkailemme loitsuja sekä itämerensuomalaisen perinteen ymmärrystä sielusta, peilaamme niitä omaan elämäämme ja sisäiseen mielenmaisemaamme. Retriitin aikana laadit henkilökohtaisen sielukartan ja oman loitsusi palvelemaan tämänhetkistä elämäntilannettasi.

Kehollisesta hyvinvoinnista pidämme huolta joogisilla harjoituksilla ja lempeästi luonnossa liikkuen. Osana retriittiä teemme retken Kemiöjärven tuvalle Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon tuntureiden keskelle, missä vietämme yhden yön. Retki tuvalle tehdään yhteiskuljetuksella ja rauhallisesti hiihtäen (hiihtomatka n. 4km/suunta).  Toivomuksissa on tietenkin kirkasta säätä, jotta voimme ihastella tähtitaivasta ja revontulia tunturien syleilyssä saunomisen lomassa! Retriitti huipentuu yhteiseen loitsurituaaliin ja rumpumatkaan LomaPaksun sielukkaassa kodassa.

Tule löytämään oman loitsusi voima!

>>>>>>>>><<<<<<<<<
LUONTO
Miten sinä olet osa luontoa? Miten luonto on osa sinua?
Suomen kielen sana luonto on vasta 1700-luvulta alkaen merkinnyt ihmisen ulkopuolista maailmaa, ympäristöä, kuten sen nykyään tulkitsemme. Luonto liittyy myös luomiseen. Karjalan kieli tuntee edelleen luonto-sanan vain ihmisen luonteen, haltiasielun tai perusolemuksen merkityksessä. Luonto on jotain mitä ihmisellä on syntyessään.

SIELU
Tämän retriitin sielunmaisema piirtyy kauniisti seuraaviin Helena Nuutisen sanoihin:

Meillä on sielun kielen nälkä,
meillä on salatun ja pyhän nälkä.
Elämän mielekkyyden etsimisessä on tärkeää suojella sitä,
mikä sisimmässämme on syvää ja arvokasta.
Se on salattua ja pyhää.
Sielu on olemukseltaan arka ja sen rytmi on hidas,
se on ikuisuuden rytmi.

MIELI
Mikä on elämässä mielekästä?
Mielipuuha on sana, jota käytämme itsellemme mieleisistä tekemisistä. Mielemme voi hyvin merkityksellisessä ja mielekkäässä elämässä. Jokaisella meillä on myös oma mielenmaisema. Millaisena se heijastuu elämässäsi?
>>>>>>>>><<<<<<<<<

Retriittipaikka:

LomaPaksu, Inarintie 172, Köngäs (Kittilä)

Tähän maatilamajataloon saavut vieraana ja lähdet ystävänä. LomaPaksu tarjoaa retriitille upeat, kodikkaat puitteet sekä mahdollistaa retkemme Kemiöjärven tuvalle. Paksun mäkeä ympäröivät tunturimaisema, pellot ja järvi. Inspiroivassa pihapiirissä asutaan, eletään ja lomaillaan. Kävelymatkan päästä majatalosta löydät sekä poro- että huskytilat ja pihasta pääsee myös moottorikelkka- ja hiihtoreiteille. Lisäksi Levikeskus tarjoaa laajan valikoiman aktiviteetteja.

HUOM! Tupamajoitus tunturissa tapahtuu ryhmähuoneissa, kaksi sänkyä on 2hlö sänkyjä, eli osa meistä nukkuu suloisesti siskonpedissä. Tuvassa ei ole mahdollisuutta 1hh majoitukseen.

Retriittipäivän esimerkkiaikataulu:

8.00 – 9.30 Aamuharjoitus
Lempeää joogaa, hengitykseen tutustumista, meditaatiota, virkistävän rento startti päivään.
9.30 – 12.00 Aamiainen ja vapaa-aikaa
12.00 – 14.00 Rentoa työskentelyä sisällä tai ulkona, yhtenä päivänä hiihtoretki tunturiin tuvalle missä vietämme yön.
14.00 – 17.00 Lounas, vapaa-aikaa ja yhdessäoloa. Mahdollisuus hyödyntää LomaPaksun yhteydessä tarjolla olevia hoivapalveluita.
17.00 – 19.00 Iltaharjoitus
Pehmeää joogaa, rentoutusharjoituksia, yoga nidra ym. palauttavia joogaharjoituksia.
19.00 – 20.00 Päivällinen
20.00-  Sauna, iltasatu tai rumpurentoutus kodassa tms. iltaohjelmaa

Ohjaussisällöt koostuvat tiedollisista osioista eli tietohuisista, joissa kuulet loitsuista, loitsimisrituaaleista ja esivanhempiesi maailmankuvasta folkloristisesta (kansanperinteen tutkimus) näkökulmasta sekä kokemuksellisista sisällöistä, joita tarjoavat erilaiset joogaharjoitukset, piirissä jakaminen, rumpumatkat ja muu työskentely.

Vietämme aikaa myös ulkona luonnossa sekä LomaPaksun sielukkaassa kodassa.

Retriitin sisällöt eivät pyri tarjoamaan valmiita vastauksia tai maailmankuvaa vaan herättelemään ja inspiroimaan sinua löytämään oman tavan toteuttaa sielusi tarkoitusta.

Retriitille 08/2020 osallistuneiden palautetta:
"Ihanan moniulotteinen kokonaisuus joka oli mietitty loppuun asti. Punainen lanka joka johti läpi viikonlopun. Ympäristö tuki kauniilla tavalla tätä kaikkea. Oli helppo antautua mukaan vaikka välillä maalliset asiat yrittikin pitää tiukassa näpissään."
-
"Olen hämmästynyt haltioitumisestani. Että miten se voikaan olla mahdollista ja totta."
-
"Retriitti täytti odotukseni, tulin päivää aiemmin, mikä helpotti "laskeutumistani" tähän paikkaan ja retriittiin. LomaPaksu majoitus- ja retriittipaikkana - aivan loistava, hyvät henget ympäröivät tätä paikkaa."

Hinta:

EARLY BIRD hinta 30.11.2020 saakka: 620€ (norm. 670€)

HINTAERITTELY:

Ohjaussisällöt: 220€ (norm. 245€)
sis. Aamu- ja iltajoogat, aloitus- ja päätösseremoniat sekä muun ohjelmasisällön.
Ohjattua sisältöä yht. 21h.

Majoitus + ruokailut LomaPaksussa: 280€
sis. Majoitus 2-6 hlö huoneissa, ruokailut: aamiainen, lounas ja päivällinen, saunan kolmena iltana, kodan käytön

Retki tunturiin: 120€ (norm. 145€)
sis. Kuljetukset Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon ja takaisin, opaspalvelut retkellä, majoitus tuvassa (ryhmämajoitus), ruokailut: lounas, päivällinen ja aamiainen, sauna sekä välinevuokra.

LomaPaksussa tarjoillaan ravitsevaa ja maukasta kasvisruokaa. Ilmoita mahdolliset ruoka-ainerajoitteet ilmoittautumisen yhteydessä. Retriitti myydään kokonaisuutena.

Hinnat ei sisällä matkoja tai vakuutuksia. Mikäli haluat saapua LomaPaksuun aiemmin, tiedustele lisäöistä sähköpostitse: loma.paksu@gmail.com

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu retriitille LomaPaksuun: loma.paksu@gmail.com
Ilmoita varaukseen ”Luonto, Sielu, Mieli -retriitti talvi 2021

Maksun voi jakaa eriin. Saat tarkemman aikataulun muutamaa viikkoa ennen retriittiä. Retriitti alkaa keskiviikkona 24.2. klo 17.00 majoittautumisella ja päättyy sunnuntaina 28.2. klo 15.00 mennessä.

Lisätiedot majoitukseen liittyen: loma.paksu@gmail.com
Lisätiedot ohjaussisällöistä: lotta@lottajooga.fi

Retriitille 08/2020 osallistuneiden palautetta:
"Pidin kovasti kaikesta <3 Lotta on supertaitava, huolellinen, huomaavainen ja niin rakastettava olento, ihana nainen, upea ihminen. Hänen joogaohjaustaitonsa, syvä sivistyneisyytensä ja minulle kiintoisat kansanviisauden aarteet kiehtovat loputtomasti. Kiitos, kiitos <3"
-
"Liikkumista, rauhoittumista, luonnossa kulkemista, jakamista, aisteja, hiljaisuutta, pyhyyttä, yhteyttä."