Joogaretriitti Lapissa

Luonto, Sielu ja Mieli
Joogaretriitti Lapissa

21-23.8.2020

LUONTO, SIELU ja MIELI ovat yhtä.
Tällä retriitillä tutkailemme mitä luonto meille merkitsee, huollamme kehoa, mieltä ja sielua joogisilla harjoituksilla nauttien Lapin sielukkaasta luonnosta.

>>><<<

LUONTO
Suomen kielen sana luonto on vasta 1700-luvulta alkaen merkinnyt ihmisen ulkopuolista maailmaa, ympäristöä, kuten sen nykyään tulkitsemme. Luonto liittyy myös luomiseen. Karjalan kieli tuntee edelleen luonto-sanan vain ihmisen luonteen, haltiasielun tai perusolemuksen merkityksessä. Luonto on jotain mitä ihmisellä on syntyessään.
Miten sinä olet osa luontoa? Miten luonto on osa sinua?

SIELU
Tämän retriitin sielunmaisema piirtyy kauniisti seuraaviin Helena Nuutisen sanoihin:

Meillä on sielun kielen nälkä,
meillä on salatun ja pyhän nälkä.
Elämän mielekkyyden etsimisessä on tärkeää suojella sitä,
mikä sisimmässämme on syvää ja arvokasta.

Se on salattua ja pyhää.
Sielu on olemukseltaan arka ja sen rytmi on hidas,
se on ikuisuuden rytmi.”

MIELI
Mielipuuha on sana, jota käytämme itsellemme mieleisistä tekemisistä. Mielemme voi hyvin merkityksellisessä ja mielekkäässä elämässä. Jokaisella meillä on myös oma mielenmaisema. Millaisena se heijastuu elämässäsi?

>>><<<

 

metsäjooga

Tällä viikonlopun mittaisella joogaretriitillä nautimme oman kehon luonnollisesta liikkeestä, Lapin luonnosta ja vahvistamme yhteyttä itseemme osana ympäröivää maailmaa. Luomme oman luonto-sielu-mieli-käsityksemme tutustumalla niin sisäiseen kuin ulkoiseenkin luontoon. Tutustumme itämerensuomalaiseen perinteeseen ja sielumaisemaan, johon liittyvät niin luonto, löyly kuin haltiatkin. Joogaan pohjautuvia somaattisia harjoituksia teemme Loma-Paksun talliaitan joogatilassa ja ulkona luonnossa. Tekemisen painotus on erityisesti kokemuksellisessa oppimisessa ja ymmärryksen lisäämisessä.

Myös vapaa-ajalle ja omaehtoiselle olemiselle on varattu aikaa.
Sielumme tarvitsee tilaa.

Retriitti pidetään Kittilän Könkäällä sijaitsevassa Loma-Paksussa, joka toimii myös retriitin järjestäjänä. Voit osallistua retriitille majoittumalla Loma-Paksuun tai halutessasi osallistua ohjaussisältöihin ja valitsemiisi yhteisiin ruokailuihin majoittuen toisaalla.

Koska: 21-23.8.2020
Missä: Loma-Paksu, Inarintie 172, Kittilä
Hinta täysihoito*:
300€/hlö/pe-su
*Hinta sisältää aamu- ja iltajoogat sekä viikonlopun muut ohjaussisällöt, majoituksen 2-6 hlön huoneissa, liinavaatteet, pyyhkeen, aamiaisen, ravitsevan kasvislounaan ja päivällisen, saunan ja kodan vapaan käytön.

Voit halutessasi osallistua retriitille majoittumatta Loma-Paksuun.
Tällöin maksat ohjausisällöistä ja ruuasta**: 280€/hlö/pe-su
**Hinta sisältää aamu- ja iltajoogat sekä viikonlopun muut ohjaussisällöt, aamiaisen, ravitsevan kasvislounaan ja päivällisen, saunan ja kodan vapaan käytön.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sähköpostitse loma.paksu@gmail.com minkä jälkeen saat ohjeet osallistumismaksun suorittamiseen.
Lisätiedot majoitukseen liittyen: loma.paksu@gmail.com
Lisätiedot ohjaussisällöistä: lotta@lottajooga.fi

LATAA ESITE