Lotta

Kuka olen?

Olen joogaopettaja, kulttuurien tutkimuksen yliopisto-opiskelija, vaimo, koiranomistaja, yrittäjä, metsää rakastava kaupungistunut (ja maalle takaisin halajava) maalainen, raastimia keräilevä ja maailman pieniä ihmeitä ihmettelevä julkimasentunut nainen.

Rakastan metsää ja luonnossa olemista.

Tutustuin joogaan ensimmäisen kerran vuonna 2008. Siitä saakka olen harjoitelut vaihtelevasti eri joogatyylejä (mm. vinyasa flow, iyengar, yin, katonah) ja olenkin kokenut parhaimmaksi tavaksi joogan harjoittamisessa eri suuntauksien yhdistämisen. Muutaman vuoden on-off rakkauden jälkeen joogamatolle minut pysyvästi jätti joogan tuoma tasapaino sekä matolla opittujen asioiden yhteys muuhun elämään ja arkeen. Kaikki mitä koen joogamatolla, on läsnä arjessani ja päinvastoin. Tällä hetkellä oma harjoitukseni on hyvin tutkaileva, rauhallinen ja lempeä. Olen kokenut merkittäviä oivalluksia itsestäni, ja luullakseni myös jotain pientä (omasta) elämästä, joogan avulla. Nämä oivallukset ja halu jakaa joogan tuomia hyviä vaikutuksia ovat tuoneet minut joogaopettajuuden tielle. 

Olen ohjannut joogaa vuodesta 2015 alkaen. Toivon, että jokainen joogatunnilleni osallistunut voisi löytää itsestään jotain lempeää ja ihmeellistä, turvapaikan johon voi elämän myllerryksissä käpertyä.

Alta voit lukea lisää taustastani ja minusta ihmisenä sekä joogaopettajana.

Mitä muuta olen kuin joogaopettaja?

Tykkään näperrellä myös tietokoneella erilaisia visuaalisia juttuja, pyöritellä exceleitä ja  ideoida. Autankin pienyrittäjiä viestinnän ja yrittämisen koukeroissa sekä teen pienimuotoisesti myös nettisivuja tilauksesta (näitäkin sivuja viilataan ja höylätään harva se viikko). Opiskelen Helsingin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa kulttuurien tutkimusta ja suuntaudun opinnoissani folkloristiikkaan, uskontotieteeseen sekä alue- ja kulttuurintutkimukseen. Minua kiehtoo pohjoisen metsät, niiden merkitys ja pyhän alkuperä sekä tarinat ja myytit kulttuurien taustalla. Toivon että voin yhdistää oppimaani jatkossa luonnon- (ja kaiken olevaisen, myös ihmisten) suojelun parissa, inhimillisyys ja lempeys edellä.

Vapaa-ajalla toimin  vertaisohjaajana sekä kokemusasiantuntijana Mielenterveyden keskusliitolle. Jos minua ei löydä koneen äärestä tai joogamatolta olen joko sohvalla tuijottamassa Netflixiä tai haahuilemassa metsässä. Luen paljon, yöpöydälläni on aina vähintään kolme kirjaa kesken ja ruokapöydällä odottaa toinen pino. En pidä siivoamisesta ja eteisen senkki onkin aina kaaoksen vallassa. Myös tämän kaiken sietäminen ja hyväksyminen on osa elämän(i) joogaa. Joskus asiat on vähän enemmän rempallaan ja sekin on ihan ok.

Joogaopettaja -koulutustaustani

Opiskelin joogaopettajan peruskoulutuksen Mia Jokinivan, Jenni Morrison-Jackin ja Cole Danon johdolla Villa Mandalan RYT200-koulutuksessa josta valmistuin vuonna 2016. Opetukseeni on vaikuttanut myös Satu Tuomela sekä taustani personal trainerina ja wellness coachina. Suurin opettajani on kuitenkin ollut sairastuminen masennukseen. Jooga on antanut paljon työkaluja sairauden kanssa elämiseen ja auttanut myös löytämään ääneni joogaopettajana. Jooga on syli johon voin aina kaatua.

Kouluttaudun säännöllisesti erilaisilla kursseilla kehittäen itseäni ammatillisesti. Olen syventänyt joogaopettaja-osaamistani mm.  Simon Borg-Olivierin, Elise Jansenin ja Elisa Kuuttilan opissa.

Tällä hetkellä olen erityisen inspiroitunut suomalaisuuden juurista (joogassa ja suomalaisessa perinteessä onkin yllättävän paljon yhtäläisyyksiä!).

Muu koulutus

Olen koulutukseltani myös sertifioitu FAF Personal Trainer (kansainvälinen YMCA awards -sertifikaatti, entinen CYQ) sekä FAF Wellness Coach. Olen työskennellyt liikunnan ja hyvinvoinnin parissa vuodesta 2010 erilaisissa tehtävissä, mikä on antanut minulle monipuolisen näkemyksen ihmisen hyvinvoinnista, motivoitelusta ja asiakastyöstä. Erilaisia ryhmäliikuntatunteja olen ohjannut vuodesta 2011. Voit lukea personal trainer -palveluistani lisää täältä. Voit saada minulta myös joogan yksityistunteja kotiharjoittelun tueksi tai joogaharrastuksen starttaamiseksi.

Lisäksi olen opiskellut viestintää, mediaa ja kulttuurituotantoa ammattikorkeakoulussa sekä kahdella eri opistolinjalla. Minulla on myös pintakäsittelyn perustutkinto. Jännityksellä odotan mihin elämässäni vielä päädynkään! Kukkakauppiaaksi Vaasaan? Maatalonemännäksi Karjalaan? Meditoimaan Kolille? Aika näyttää!

Lotta mediassa