Lotta

LottaJoogan synty

Syntyloitsut kertovat jonkin asian tai ilmiön alkuperän. Nämä ovat LottaJoogan syntysanat. Paluu juurille, sammalen syliin ja syvempään ymmärrykseen.

Metsä ja luonto olivat lapsena aina läsnä. Olin rasavilli ja mieluiten olisin elänyt metsänpeikkona majassa. Muutettuani pois lapsuuteni maalaiskaupungista katkaisin monia kivuliaitakin juuria menneisyydestäni, myös luontosuhteeni. Minusta tuli cityihminen. Jossain vaiheessa aikuisiällä löysin joogan. Minua kiehtoi joogan filosofia ja maailmankuva, myös sen erilaiset ilmentymät, kuten jumalat ja jumalattaret sekä erityisesti heihin liitetyt tarinat. Kaikki tuo kuitenkin tuntui hieman päälle liimatulta suhteessa omaan elämääni ja kulttuuriini. Ei omalta, lainatulta, jopa varastetulta. Kaipasin luontoon. Tarkemmin sanottuna pois kaupungista ja hälinästä. Kliseiset kansallismaisemat ja erämetsät ovat kuitenkin kaukaisia autottomalle cityihmiselle.

Lähdin retkeilemään lähimetsääni ja kasvattamaan juuriani uudelleen omaan kulttuuriini, joka versoo Hämeestä sekä itään että länteen. Metsässä koin selittämätöntä liikutusta, se alkoi soimaan syvällä sielussani saakka. Koin kotiinpaluun. Samalla kiinnostuin kotoisammasta uskomusperinteestä ja innostuin viemään joogaharjoitukseni luontoon. Nykyään luonto on harjoitukseni suurin inspiraatio, työpaikka ja rakkain, tasavertainen työtoveri. 

Joogaopettajana kutsun sinut mukaan metsäharjoituksiin, joissa uppoudumme luonnon tilaan ja lisäämme ymmärrystämme metsäisestä uskomusperinteestä – ja ehkä itsestämmekin. Kannustan sinua vastavuoroiseen suhteeseen muun luonnon kanssa. Folkloristina kutsun kansanperinteestä kiinnostuneita kääntymään oman, paikallisen perinteen äärelle kaukokaipuilun sijaan.

Nainen istuu kivellä

Koulutus

2011-2012 Personal Trainer FAF (kansainvälinen CYQ koulutus)
2014 Wellness Coach, FAF
2015-2016 Joogaopettaja peruskoulutus, RYT 200, Villa Mandala (Mia Jokiniva, Jenni Morrison-Jack, Cole Dano)
2016 Workshop w/ Simon Borg-Olivier
2017 Mindful Restorative Immersion w/ Elise Jansen
2017 Yinjoogan jatkokoulutus Villa Mandala (Mia Jokiniva ja Taina Alakulppi)
2018 Embodied Yin immersion w/ Satu Tuomela
2020-2021 Scaravelli inspired progressive YTT, 100h (IYN),  (Meri Mort, Hanna-Mari Nieminen, Helen Noakes, Rupert Johnson)
+ lukuisia lajispesifejä ohjaajakoulutuksia ja työpajoja eri opettajien johdolla.
2023 Filosofian maisteri (folkloristiikka), Helsingin yliopisto

Ohjaustyyliini on vaikuttanut monet eri tyylisuuntausten joogaopettajat ja monipuolinen tausta erilaisten kehollisten harjoitteiden parissa.  Suurin opettajani on ollut sairastuminen masennukseen ja juurtuminen itseeni luonnon avulla. Jooga on antanut paljon työkaluja sairauden kanssa elämiseen ja luonto on auttanut löytämään ääneni joogaopettajana ja ihmisenä. Sammalten syliin voin aina kaatua.

Olen työskennellyt liikunnan ja hyvinvoinnin parissa vuodesta 2010 erilaisissa tehtävissä, mikä on antanut minulle monipuolisen näkemyksen ihmisen hyvinvoinnista ja asiakastyöstä. Erilaisia ryhmäliikuntatunteja olen ohjannut vuodesta 2011. Voit saada minulta myös ammattitaidolla ja kokemuksella ohjattuja joogan yksityistunteja kotiharjoittelun tueksi tai joogaharrastuksen starttaamiseksi.

Kouluttaudun säännöllisesti erilaisilla kursseilla kehittäen itseäni ammatillisesti. Tällä hetkellä opiskelen neljättä vuotta Helsingin yliopistossa kulttuurien tutkimuksen koulutusohjelmassa (HuK/FM).  

Ennen liikunta- ja hyvinvointialalla työskentelyä toimin elokuva- ja tv-alalla pääasiassa tuotanto- ja lavastustehtävissä.

Mediassa