Aistit: Haju​

Metsämaanantai: Aistit/ Haju

Harjoitus

Kevään tullen aistimme ikään kuin heräävät eloon yhdessä luonnon kanssa. Metsämaanantain toukokuu on omistettu aisteille ja aistimeditaatiolle metsässä. Keväisin muheva eloon heräävä maa alkaa tuoksua, kukkivien kasvien tuoksu saattaa olla suorastaan huumaava. Tässä harjoituksessa aistit tuoksuja ja hajuja. Voit keskittyä yksittäisiin tuoksuihin tai tehdä harjoituksen liikkuen luonnossa ja haistellen eri kasveja ja pintoja.

Metsämaanantain kutsu: Tulkoon tuoksu!

Lisävinkki: Tulkoon tuoksu on myös yksi paksusuolimeridiaanin akupunktiopiste (Ps20 ”Ying Xiang”) kasvoissa. Sitä painamalla ja stimuloimalla voi tehokkaasti hoitaa nenän vaivoja kuten tukkoisuutta, nenän vuotamista, allergista nuhaa tai parantaa hajuaistia.

Piste löytyy helpoiten, kun vedät suupieliä sivuille (tai hymyilet), jolloin nenänpieliin ilmestyy juonteet (nasaalivako). Akupunktiopiste löytyy tästä juonteesta sieraimen keskikohdan tasolta (ks. suuntaa-antava kuva). Halutessasi voit aloittaa harjoituksen stimuloimalla hajuaistiasi tämän akupunktiopisteen avulla.

 ***Metsämaanantai on LottaJoogan inspiraatiopäivä, joka kutsuu sinut haahuilemaan ja aistimaan metsää hitaasti aina(kin) maanantaisin. Metsämaanantain somesisällöt ammentavat suomalaisesta metsästä: kansanperinteestä, erilaisista harjoituksista, metsätieteistäkin. Voit halutessasi jakaa omia Metsämaanantai-kokemuksiasi somessa tunnisteella #metsämaanantai ***

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *