Jooga ja Yrtit

Jooga ja Yrtit

Yrttejä sekä joogaharjoituksia on käytetty eri tavoin edistämään hyvinvointia vuosituhansien ajan. Tule tutustumaan yrtteihin kaikilla aisteillasi, kuulemaan kansanperinteistä sekä joogaamaan oloasi kepeämmäksi LottaJoogan ja HÖRBSin suloisessa sopusoinnussa järjestämiin työpajoihin. Katso tulevat työpajat ja kurssit alta.

Lemminkäisen äiti pyytää mehiläiseltä apua Tuonelan jokeen hukkuneen poikansa hoivaamiseen ja henkiinherättämiseen Kalevalan 15. runossa (säkeet 393-402):

Mehiläinen, meiän lintu,
metsän kukkien kuningas!
Lähe nyt mettä noutamahan,
simoa tavottamahan
mieluisasta Metsolasta,
tarkasta Tapiolasta,
monen kukkasen kuvusta,
monen heinän helpehestä
kipehille voitehiksi,
pahoille parantehiksi!

JuuriJooga ja Yrtit 4.4.2020

PERUTTU!

Aloitamme työskentelyn perinteisellä piirityöskentelyllä, jossa tutustumme toisiimme sekä kasviparantamisen perinteisiin parannusloitsujen kautta. Sen jälkeen opimme pohjoisista yrteistä sekä niiden saloista ja valmistamme yrteistä smudge stickin kotiinviemisiksi. Lisäksi teemme aiheen äärellä vetreyttävän, virkistävän ja lempeän joogaharjoituksen, joka päättyy rumpurentoutukseen. Tilaisuudessa on tarjolla yrttiteetä sekä pientä naposteltavaa.

Tämä työpaja toimii introna myöhemmin keväällä toteutettavaan Jooga ja Yrtit hyvnvointisi tukena – työpajasarjaan joissa yhdistyvät kehoa hellivien yrttivalmisteiden tekeminen sekä jooga ja kansanperinnetietous. Tule tutustumaan joogaan ja kiehtoviin yrtteihin!

Mikä on smudge stick?
Smudge stick on yrteistä sidottu kimppu, jota poltetaan suitsukkeen tavoin ja tällä tavoin puhdistetaan ympäröiviä energioita ja luodaan tilaa uudelle

Ohjaajat:

Joogaopettaja Lotta Leiwo (jooga)
sekä
Luomupuutarhuri Kaisa Viitamäki (yrtit)
HÖRBS
Puutarha on Kaisalle enemmän kuin vain työympäristö. Se on salvialla ja sammaleella reunustettu polku oman itsen ja muun luonnon välillä. Kasvien ja ihmisten yhteistyötä seuraamalla ymmärtää kaikkien luontokappaleiden merkityksen toisillensa. Niinpä Kaisa kokee tärkeäksi jakaa kasvioppia eteenpäin järjestämällä työpajoja sekä viljelypaikkoja kaupunkilaisille. Yrtit ovat vahvasti läsnä Kaisan opetuksessa johtuen hänen kiinnostuksestaan luonnonkosmetiikkaa kohtaan sekä pitkäaikaisesta rakkaudestaan, yrttiteen nauttimisesta. Kaisa on tutustunut omakätisesti yrttitilojen toimintaan ja osallistunut erilaisille yrttikursseille. Hän kirjoittaa aiheesta artikkeleita ja tarjoaa yrtin tuoksuisia elämyksiä kaikille kasvien hoivaavasta maailmasta kiinnostuneille.

Koska:
Lauantaina 4.4.2020 klo 13.00 – 17.00
Missä:
KehoLataamolla (os. Hiihtomäentie 39b, Helsinki).
Työpajan hinta:
55€ (sis. alv)
Ilmoittautuminen sähköpostitse:
lotta@lottajooga.fi jonka jälkeen saat osallistumismaksusta laskun.

Hinta sisältää:
* Tietoa villi- ja puutarhayrteistä sekä ohjauksen yrttivalmisteen tekemiseen
* Vinkkejä itsehoitoon joogan ja yrttien avulla
* Smudge stickin valmistukseen  tarvittavat tarvikkeet
* Ohjatun teeman mukaisen joogaharjoituksen, josta saat vinkkejä kotiharjoitukseesi
* Yrttiteetä ja pientä naposteltavaa

HUOM! Vain maksamalla varmistat paikkasi. Maksua ei palauteta mikäli oletkin estynyt tulemasta, mutta voit antaa/myydä paikan eteenpäin. Palautukset vain poikkeustapauksissa.