Paluu metsään

Paluu metsään

”Sanotaan, että ihmisen valo todella syttyy vasta, kun hän tuntee varjonsa. Yksi tie siihen kulkee pimeän metsän kautta. Sen kohtaaminen ja siinä rentoutuminen auttaa tekemään sinunkaupat syvimpien tuntojensa kanssa.” Kirjasta Suomalainen Metsäkylpy (Marko Leppänen ja Adela Pajunen, Gummerus 2019).

Tänään, vuoden pimeimpänä päivänä nämä sanat kaikuvat syvällä sielussani. Mitä viisautta pimeys ja synkkyys voikaan kantaa sisällään!

Mulla on ollut jotenkin vähän synkkää viime viikkoina (kelläpä lumettomasta etelän talvesta ”nauttivalla” ei olisi ollut!). Olen ollut todella väsynyt fyysisesti ja nyt alkoi mielikin madaltua. Eilen puolisoni kysyi, että olenko käynyt metsässä. Hetken pohdittuani totesin että olen käynyt reippailemassa luonnossa koska ajattelin että pieni reippailu valoisan aikaan on parasta mitä ihminen voi tähän aikaan vuodesta itselleen tehdä. Mutta voin nyt tässä todeta ettei reipas ja luonnon ohi kiitävä lenkki ole LAINKAAN SAMA ASIA hyvinvointini kannalta kuin haahuilu ja oleilu metsässä ilman tavoitteellista toimintaa. Onneksi mulla on niin fiksu puoliso, että hän auttaa suuntaamaan fokusta silloin kun itsellä lähtee homma keulimaan (väärään suuntaan).

Eilen lähdin sitten Mölylään, lähimetsääni, teetermari repussa emalikupin kanssa kilisten ja Iita tuttuun tapaan seuranani. Päivän kirkkaimpinakin hetkinä tihkusateisessa metsässä oli hämärää, mutta ah kuinka se ottikaan suloiseen syliinsä tämän voipuneen kehon ja mielen! Siitä levollisuudesta syntyi tämä pieni (ja rutkasti nopeutettu) metsäjoogavideo.

Ja jotain muutakin:
Koko syksyn mieleni martaisessa maaperässä on muhinut idea, joka eilen kirkastui siellä hämärässä metsässä. Ihan kuin itsestään! Viettäköön se vielä hetkisen pesäpäiviä auringon tapaan, kuulet ensi maanantaina lisää!

Palasin metsästä silmät ja mieli kirkkaana kotiin.

#muhevamaa #metsästäammennettu #metsä #uuttasyntymässä #sinunkaupat #hämärämetsäkirkasmieli #suomalainenmetsäkylpy

Alla olevalla videolla metsässä tekemäni metsäjoogaharjoitus josta on toivottavasti iloa ja inspiraatiota myös sinun metsäretkille!

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *